21 april 2024

Nintendo Switch bereikt binnenkort 20 miljoen sales

Nintendo heeft een extreem goed fiscaal jaar geboekt met een verkoop van 19,67 miljoen Switch-consoles in deze korte periode. De winst van het bedrijf stijgt aanzienlijk met 88,4 procent ten opzicht van het jaar ervoor.

In totaal maakt Nintendo omgerekend ongeveer 235 miljoen euro winst uit een omzet van ongeveer 1,3 miljard euro.
In het bekend gemaakte fiscale rapport toont het bedrijf aan welke games het succes van de Nintendo Switch aandrijven. Zo verkocht Donkey Kong: Tropical Freeze 1,4 miljoen exemplaren, Mario Tennis: Aces 1,38 miljoen exemplaren en Nintendo Labo bij elkaar 1,39 miljoen exemplaren. In totaal zijn er nu afgerond 87 miljoen Switch-games verkocht.
Ook valt op dat het aantal digitale verkopen sterk is toegenomen. Ten opzichte van het voorgaande financiële jaar is het aantal gekochte eShop-games toegenomen met 68 procent. Digitale mobiele games brachten bij elkaar omgerekend 69,3 miljard euro op.
Nintendo meldt positief tegenover de rest van het kalenderjaar te staan. Titels als Pokémon Let’s Go Pikachu en Eeevee en Super Smash Bros. Ultimate moeten samen met andere third-party games het succes van de Switch voortzetten. Super Mario Odyssey blijft de bestverkochte game, met meet dan 11 miljoen verkochte stuks.
Wij kunnen er in ieder geval zeker van zijn dat Pokémon Let’s Go Pikachu en Eeevee de Switch weer naar nieuwe hoogtes gaat brengen, met de nog steeds toenemende populariteit van Pokémon onder de nieuwe generatie gamers is het succes gegarandeerd. Wij van intheGame kunnen in ieder geval niet wachten op wat de toekomst voor ons in petto heeft.