30 mei 2024

eSports: Terugblik EU en NA LCS week 6

Afgelopen weekend stond week 6 op de planning van de summer split in zowel de EU als de NA LCS. In de EU zien we een nieuwe record ontstaan, terwijl in de NA de spanning alleen maar aan het toenemen is.

De sterke Misfits Gaming begint zwaktes te tonen in de laatste weken van de EU LCS. Vorige week verloren ze van Fnatic en afgelopen week verloren ze van Splyce. Voorlopig zien Misfits Gaming dit nog als incidenten. Maar wanneer dit aanhoudt tot aan de play offs, dan mag het team vrezen voor het verloop daarvan. H2K is op dit moment de schlemiel van de EU LCS. Er kon in de afgelopen zes weken niet worden gewonnen. Hierdoor staan ze teleurstellend onderaan te bungelen met 12 verloren games. Komende week kunnen ze de record van Origen evenaren. Die record stond op 14 verloren games op een rij.

Uitslagen EU LCS:

 • Unicorns of Love – Misfits Gaming 0-1
 • H2K – ROCCAT 0-1
 • Team Vitality – Giants 1-0
 • G2 Esports – Splyce 1-0
 • Fnatic – FC Schalke 04 1-0
 • ROCCAT –Team Vitality 0-1
 • Giants – Unicorns of Love 0-1
 • Fnatic – H2K 1-0
 • FC Schalke 04 – G2 Esports 1-0
 • Splyce – Misfits Gaming 1-0

Cloud9 is weer druk bezig met een comeback in de NA LCS. Sneaky is weer terug als ADC bij Cloud9. Mede door hem zien we Cloud9 weer games winnen en zijn ze weer terug in de race voor play offs. Ondanks dat het nog steeds spannend is in de NA LCS, zien we wel langzaam een verschil te zien tussen de teams. Team Liquid en 100 Thieves blijven nog steeds de competitie leiden. Met de nummer zes is inmiddels een verschil geworden van drie punten. De strijd om de plek vijf en zes is dan ook nu het spannendste van allemaal. OpTic Gaming staat met zes punten nog op plek vijf, maar daaronder vinden vier teams met vijf punten. Één misstap van OpTic Gaming kan direct hun play off spot kosten.

Uitslagen NA LCS:

 • Team Solo Mid – Cloud9 0-1
 • Counter Logic Gaming – OpTic Gaming 0-1
 • Echo Fox – FlyQuest 1-0
 • Golden Guardians – Team Liquid 0-1
 • Clutch Gaming – 100 Thieves 0-1
 • FlyQuest – Team Solo Mid 1-0
 • 100 Thieves – Counter Logic Gaming 1-0
 • Team Liquid – Clutch Gaming 1-0
 • Cloud9 – Echo Fox 1-0
 • OpTic Gaming – Golden Guardians 1-0