1 december 2023

Artifact, de card-game van Valve, heeft een releasedatum

Valve heeft de releasedatum van Artifact, een card-game gebaseerd op Dota 2, bekendgemaakt. De game zal dit jaar nog verschijnen, namelijk op 28 november. De game is gemaakt door Richard Garfield, die onder andere bekend is van Magic: the Gathering.

Artifact werd in augustus 2017 voor het eerst aangekondigd door Valve tijdens The International. Het bedrijf ging een nieuwe card-game ontwikkelen en deze game zou gebaseerd zijn op Dota 2. Het is nu een jaar later en Valve heeft de officiële releasedatum van de game bekendgemaakt. De game zal namelijk op 28 november dit jaar gaan verschijnen. Tijdens de release zal de game 280 verschillende kaarten bevatten, waarvan 44 hero kaarten. Het wordt in de game mogelijk om kaarten te ruilen via de community market van Steam. Het is echter de vraag of deze functie in Nederland beschikbaar zal zijn, gezien deze functie ook bij Dota 2 verwijderd is voor ons land.

De game

Spelers zullen in Artifact 1v1 matches spelen. Het spel bestaat uit twee lanes waarop spelers hun kaarten kunnen spelen. Het doel van een match is om de toren van de tegenstander te vernietigen. Het spel zal beginnen met 280 kaarten, maar de set zal over de jaren verder uitgebreid worden. Dit zal Valve doen aan de hand van expansions. De game zal speelbaar zijn op PAX West en op dat moment zullen we dus nog meer te weten komen over de specifieke mechanics en kaarten van de game.