Artifact, de card-game van Valve, heeft een releasedatum

Valve heeft de releasedatum van Artifact, een card-game gebaseerd op Dota 2, bekendgemaakt. De game zal dit jaar nog verschijnen, namelijk op 28 november. De game is gemaakt door Richard Garfield, die onder andere bekend is van Magic: the Gathering.

Artifact werd in augustus 2017 voor het eerst aangekondigd door Valve tijdens The International. Het bedrijf ging een nieuwe card-game ontwikkelen en deze game zou gebaseerd zijn op Dota 2. Het is nu een jaar later en Valve heeft de officiële releasedatum van de game bekendgemaakt. De game zal namelijk op 28 november dit jaar gaan verschijnen. Tijdens de release zal de game 280 verschillende kaarten bevatten, waarvan 44 hero kaarten. Het wordt in de game mogelijk om kaarten te ruilen via de community market van Steam. Het is echter de vraag of deze functie in Nederland beschikbaar zal zijn, gezien deze functie ook bij Dota 2 verwijderd is voor ons land.

De game

Spelers zullen in Artifact 1v1 matches spelen. Het spel bestaat uit twee lanes waarop spelers hun kaarten kunnen spelen. Het doel van een match is om de toren van de tegenstander te vernietigen. Het spel zal beginnen met 280 kaarten, maar de set zal over de jaren verder uitgebreid worden. Dit zal Valve doen aan de hand van expansions. De game zal speelbaar zijn op PAX West en op dat moment zullen we dus nog meer te weten komen over de specifieke mechanics en kaarten van de game.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation