25 februari 2024

Gamescom: De line-up van Nintendo is bekend

Het grootste game evenement in Europa, Gamescom komt iedere jaar terug in hartje Keulen Duitsland en daar is Nintendo natuurlijk weer van de partij.

in Nintendo brengt onder andere Super Smash Bros. Ultimate en Super Mario Party naar Gamescom 2018. Hiernaast kondigt het bedrijf aan dat thuisblijvers een reeks video’s vanaf de beursvloer kunnen bekijken.
In totaal zijn er acht speelbare titels op de beursvloer van Gamescom die allen later dit jaar voor Nintendo Switch gaan verschijnen. Super Smash Bros. Ultimate en Super Mario Party zijn de enige first party-games die aanwezig zijn. Andere titels die bezoekers kunnen verwachten zijn: Fifa 19, Dark Souls Remastered, Travis Strikes Again: No More Heroes, Dragon Ball FighterZ, Starlink: Battle for Atles en Killer Queen Black.
Thuisblijvers kunnen een reeks video’s bekijken die worden opgenomen in de RedCube-studio op de stand van Nintendo. In de video’s worden onder andere nieuwe beelden onthuld van Super Mario Party, de Torna The Golden Country-dlc voor Xenoblade Chronicles 2 en Daemon X Machina. Deze laatste game wordt tevens voorzien van commentaar door producer Kenichiro Tsukuda. De video’s zijn te zien op het Youtube-kanaal van Nintendo.
Gamescom vindt dit jaar van 21 tot en met 25 augustus plaats in Keulen. Microsoft heeft eerder hun plannen al bekendgemaakt. Xbox-fans kunnen nieuws omtrent Xbox-hardware en -accessoires, al aangekondigde games en een aantal verrassingen verwachtingen. Sony heeft nog geen aankondigingen omtrent PlayStation-games op de Gamescom gedeeld.