Preview: Marvel's Spider-Man

Marvel’s Spider-Man verschijnt 7 september exclusief voor de Playstation 4. Onlangs hebben wij de game al even mogen spelen om jou hier meer over te vertellen. Vandaag gaan we het hebben over wat jij mag gaan verwachten van Spider-Man zodra deze uit komt.

Spider-Man is een Open-World game ontwikkeld door Insomniac Games, bekend van onder andere Sunset Overdrive, Resistance en natuurlijk niet te vergeten Ratchet and Clank! Als het op Spider-Man aankomt lijkt Insomniac Games dé studio te zijn voor deze game. Sunset Overdrive was een schitterende open-world game. Ratchet Clank bevat toffe gadgets en ontzettend veel humor. Spider-Man, bevat al deze elementen waardoor de game direct vertrouwd voelt, maar aan de andere kant ook ontzettend verfrissend.
Wat ontzettend verfrissend is aan deze game is het web-slingeren. Je kunt op verschillende manieren door de stad slingeren en tijdens het slingeren gebruik maken van verschillende trucjes om XP te verdienen en om snelheid of hoogte op de bouwen. Het slingeren voelt een beetje aan als autorijden in een videogame waarbij je automatisch met je hoofd meebeweegt ook al heeft het geen enkele zin. Zo’n gevoel krijg je ook bij het slingeren van je web in Spider-Man. Het is lastig te beschrijven, maar het voelt ontzettend bevredigend om door de straten van New York heen te slingeren. Zeker een belangrijke feature die niet snel gaat vervelen.
Spider-Man

Spider-Cop

Aan de andere kant zullen fans een aantal bekende features tegenkomen zoals de gadget wheel uit Ratchet and Clank. Deze zit namelijk ook in Spider-Man, maar maakt Peter Parker gebruik van web-gadgets om zichzelf uit nauwe situaties te werken tijdens gevechten. Alles gaat gepaard met de nodige humor die spelers ook zeker laat terugdenken aan de maffe momenten uit Ratchet and Clank. Peter Parker gooit om de haverklap flauwe (woord)grappen in de weer om de situatie te luchten.
Natuurlijk zal je als Spider-Man niet alleen bezig zijn met de grote jongens, maar blijf je ook de friendly neighbourhood Spider-Man. Kleine criminele activiteiten in de stad oplossen voor extra XP en crafting materialen zullen jouw volledige rit door de game wat aangenamer maken. Deze materialen heb je namelijk nodig om jouw suit krachtiger te maken, maar hier blijft het niet bij.
Spider-Man
Alle activiteiten in het de open wereld hebben toevoegingen op het verhaal en de invulling van de persoonlijkheden van de personages. Of het nu het oprollen is van de kleine bendes, op zoek gaan naar collectibles, of het hoofd verhaal volgen. In ieder onderdeel zitten segmenten en easter-eggs die de wereld rijker doen aanvoelen en kruimels informatie achterlaten om het grote geheel aan te vullen.
De Peter Parker die in het pak van Spider-Man kruipt is ervaren. Hij doet dit al zo’n 8 jaar, maar heeft nog genoeg bij te leren. Je zult namelijk tijdens het spelen meer krachten en abilities vrij spelen door level up te gaan. Je suit zal zich versterken door perks en zelfs door specifieke suit-perks die je enkel kunt activeren als je een bepaalde suit hebt vrijgespeeld.

Suitsupply

Spider-Man kennen we in veel verschillende vormen. Insomniac’s suit hebben we allemaal al gezien, maar er zijn er nog veel meer! Iedere suit in Spider-Man heeft een unieke ability. Zodra je een bepaalde suit hebt vrijgespeeld mag je deze ability van de ene suit overzetten naar een andere suit. Wij vroegen in een interview met Ryan Schneider, Chief Brand Officer van Insomniac Games, hoe dit precies in zijn werk ging.

“Every suit has it’s unique ability, and you can transfer those to different suits! You can customise your suit the way you want it. You can’t take elements of each suit to mix and match, but you can transfer powers to suits,” legt Schneider uit. Wij vroegen hierna nog of Spider-Man’s suit uit de laatste Avengers film net zo werkt als in de film. “You have to play the game to find that out!”

Spider-Man

Avengers

Om even verder te borduren op de Marvel Universum, om specifieker te zijn: De Avengers. We zullen verschillende landmarks tegenkomen in New York City. Aangezien dit een Marvel game is, zullen we ook verschillende dingen uit het Marvel Universum terugzien in Spider-Man. Avengers Tower staat in New York en wij hebben deze met Peter Parker even beklommen om het van dichtbij te bekijken. Maar wat betekend dit voor deze game? Zitten de Avengers in Spider-Man? Is er een groter geheel? Verschijnen er games van andere Avengers? Wij vroegen het even aan Ryan Schneider.

“Well, I think it’s more about the landmarks. What we’re really going for is that we’re really going for a truly Marvel Manhatten. And that you see the iconic landmarks that justify that plane. Whether it’s the Sanctum Sanctorum, Avengers Tower, The Oscorp building, The Daily Bugle offices, etc etc. You’ll find those in New York City.” Dus er zijn geen Avengers in Spider-Man? “No, this is a Spider-Man Story and Universe and that is what we’re focussing on right now.

Geen Avengers in deze game dus. Misschien in de toekomst, maar Insomniac houdt zich op dit moment enkel bezig met onze vriendelijke spinnenvriend.
Er valt nog zoveel te vertellen over deze game, maar we laten het voorlopig even hierbij en komen uitgebreid overal op terug in de review. Voor nu kijken we samen met jou uit naar de release op 7 september!

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation