30 mei 2024

GTA 5 passeert binnenkort grote mijlpaal

Grand Theft Auto 5, ook wel bekend als GTA 5, gaat binnenkort een grote mijlpaal passeren. Bijna 5 jaar geleden kwam de game op de markt en nog wordt deze vlot gespeeld.

Na ruim 5 jaar wordt de game nog steeds gekocht. Rockstar Games kan wel zeggen dat zij een zeer goede game en multiplayer in elkaar hebben gezet. Dat valt ook te zien aan de cijfers die GTA 5 nog steeds opbrengt en passeert.
Rockstar Games is trots op GTA 5 en mag dat ook wezen. Zo hebben zij aangekondigd dat het spel binnenkort 100 miljoen sales gaat behalen. Het spel zou de verwachtingen van Take-Two flink hebben overtroffen. Zo heeft de publisher een verwachting uitgesproken dat zij rond Mei 95 miljoen zouden bereiken dit kwartaal.
GTA 5 was afgelopen Juni ook nummer 3 in best verkochte spellen. Hij versloeg de nieuwe titel The Crew 2 van Ubisoft en andere sterke titels.

GTA 5 nog ijzersterk, net zoals de multiplayer

Niet alleen de singleplayer doet het goed, natuurlijk de multiplayer overtrof ook veel verwachtingen. Een van de redenen waarom het spel zo goed blijft lopen is het feit dat er constant updates worden gepushed. Ook krijgt GTA 5 en zijn multiplayer nieuwe content op den duur.

“Grand Theft Auto 5 and GTA Online continued to exceed our expectations in the first quarter, as they both have in every period since its release.”

De laatste content update was GTA Online: After Hours die het goed deed. Hij overtrof de Doomsday Heist met zijn spelers in de eerste week. After Hours was voor Rockstar Games ook een recordbrekende update.

Wat staat er aan de horizon?

De komende weken en maanden zal er natuurlijk weer nieuwe content uitgegeven worden voor GTA 5 en zijn multiplayer. Er is geen informatie gegeven over wat er uit gaat komen. Wel heeft Rockstar Games gezegt dat er “much more innovative content” te wachten staat.
Met Red Dead Redemption 2 die klaar staat voor oktober, zal GTA 5 nog flink ondersteund worden. Net zoals zijn micro-transacties die nog vlot gekocht worden.