30 mei 2024

God of War is de snelst verkopende Playstation game ooit

God of War was een meesterwerk en dat hebben we geweten. Kort na de release van de game heeft Sony bevestigd dat God of War de snelst verkopende Playstation 4 exclusive is. Het blijkt echter zo te zijn dat Kratos’ terugkeer de snelst verkopende Playstation exclusive aller tijden is.

Dit maakte NPD bekend nadat de rapporten voor juni verschenen. God of War stond weer bijna bovenaan de sales. Vlak achter Mario Tennis Aces, wist Kratos de tweede plaats te bemachtigen deze maand. NPD Group’s Mat Piscatella verteld tegen IGN dat deze game niet enkel de snelst verkopende Playstation 4 exclusive is, maar zelfs de snelst verkopende Playstation exclusive ooit is sinds 1995.

“I currently project God of War finishing 2018 as the 8th best-selling game in the U.S. market, but a few more months of performance like this and I may have to raise those expectations,” voegt Piscatella toe aan zijn verhaal.

Sony lijkt lekker op dreef te zijn want de vorige game die dit record wist te behalen was The Last of Us op de Playstation 3 in 2013. Slechts 5 jaar geleden. Aan de andere kant is Sony ook nog lang niet klaar. Over een maandje verschijnt Marvel’s Spider-Man voor de Playstation 4. Weet Spidey Kratos van de troon te stoten, of gaan we dit pas meemaken als The Last of Us Part 2 verschijnt ergens op een later tijdstip?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →