30 mei 2024

Review: Ga op vakantie met GoVacation

Go-Vacation

Vakantie periode is inmiddels een tijdje bezig, vele gaan op reis met de vliegtuig of met de auto. Maar z’on reis kan natuurlijk wat verveling opleveren. En daar speelt Nintendo nu goed op in, via hun Switch. Met GoVacation heb je namelijk een leuke en vermakelijke game om lekker te kunnen spelen op de achterbank van de auto, of in het vliegtuig.

GoVacation
GoVacation is in ware de opvolger van de Wii Sports en soortgenoten. Met je eigen Mii kan je in je Switch digitaal op vakantie gaan. Samen met je Mii reis je af naar het vakantie eiland Kawawii. Op dit eiland bevind zich handig genoeg vier verschillende ressorts. We hebben een strand , gebergte, sneeuw en een stad ressort. Het leuke van de vier ressorten is, de game blijft voor elke vakantie periode actueel. Bijvoorbeeld nu is het een heerlijke warme zomer, en wat past daar nou beter bij dan een mooie strand ressort? En over enkele maanden gaan we met kerst weer de winter in, dat betekent lekker in de sneeuw spelen in een schitterende sneeuw ressort. Want net zoals de meeste games van Nintendo en Bandai Namco ziet de game er weer fantastich uit.

Diversiteit

Vier verschillende ressorts is slechts een voorproefje van hoe divers GoVacation eigenlijk is. De game bevat namelijk over de 50 mini games. Echter kleine minpunt hieraan is wel dat de kwaliteit van de mini games soms wat te wensen over laat. Sommige mini games zijn wel heel makkelijk om te spelen en de besturing is heel erg versimpeld. Elke race variant mini game is simpel te winnen van de computer. Bij beach volleybal hoef je alleen maar de bal terug te slaan en timen met een smash. Wellicht hadden ze er minder mini games in mogen stoppen en wat meer aan de kwaliteit mogen doen van de mini games. Maar keerzijde van dit is natuurlijk dat de game heel laagdrempelig is voor jonge kinderen. En daarnaast bedrukt het niet de pret die je met elkaar hebt wanneer je GoVacation samen speelt met familie of vrienden.
GoVacation
Elke ressort bschikt over zijn eigen set aan minigames die prima aansluiten met de omgeving van het ressort. Surfen en duiken op het strand ressort, paardrijden en kajakken in de gebergte, skaten en airhockey in de stad en snowboarden of sneeuwballen gevecht in het sneeuw ressort. De ressorts zijn ook best groot en je kan in elke gebied free roamen. Om het verkennen van de gebieden makkelijker te maken, heeft elke ressort ook zijn eigen set aan vervoersmiddelen. Jetski, paard, snowboard en skeelers zijn een aantal van deze vervoersmiddelen. Los dat het leuk is om het gebied te verkennen, kan je ook nog een aantal dingen vinden of doen, zoals schatkisten zoeken of op de foto gaan.
Nog een puntje van diversiteit is voor de Sims spelers onder ons. In GoVacation krijg je ook je eigen villa. Deze kan je van binnen volledig customizen met meubels die je vrij kan spelen. Ook de buitenkant van je villa kan je aanpassen met diverse layouts. Ook tijdens het inrichting van je villa, lopen we toch een beetje tegen aan de besturing van de game. Het voelt en gaat traag, het neerzetten en plaatsen is heel simplistisch. Maar ook dat is dan weer ten goede voor de jeugdige spelers.
GoVacation

Keer op keer op vakantie

GoVacation is een echte spel die je keer op keer kan blijven spelen. Als je een mini game voltooid hebt krijg je extra challenges voor dezelfde mini game. Dit is een waardevolle toevoeging voor de wat meer eisende gamer onder ons. De challenges zijn er om de mini game wat uitdagender en moeilijker te maken. Hiermee poogt Nintendo de game ook interessant te houden voor de veeleisende gamer. En net als zijn voorgangers is de game prima geschikt voor feestjes met vrienden en familie. Tot maximaal vier spelers kan je de game spelen. En het is niet alleen de mini games dat je met zijn vieren kan spelen, maar je kan ook los van elkaar lekker free roamen over het eiland.
GoVacation

Verdict

De diversiteit die GoVacation biedt in de game is zowel een plus punt als een min punt, maar wel iets meer plus dan min. Al de mini games zijn stuk voor stuk vermakelijk en goed in hun thema geplaatst. Jammer echter is wel dat de gameplay van de mini games versimpeld is voor de gemiddelde gamer. Maar daar staat tegenover dat het voor praktisch elke leeftijd speelbaar is. Free roaming is zeer vermakelijk met de verschillende vervoermiddelen. Een hele goede en vermakelijke game voor alle leeftijden. Zeer geschikt om je passagiers te vermaken wanneer je een lange reis naar je vakantie bestemming maakt. Maar ook zeker vermakelijk thuis met vrienden of familie. Dus ga lekker op vakantie met GoVacation op je Nintendo Switch
 
Pluspunten

  • Diversiteit
  • Vier mooie ressorts
  • Free roaming
  • Leuk om samen te spelen

Minpunten

  • Diversiteit waardoor sommige mini games te makkelijk zijn
  • Gameplay is soms saai en versimpeld

GoVacation

  • 7.8/10
    GoVacation - 7.8/10
7.8/10