21 april 2024

eSport: Terugblik op week 7 van de EU en NA LCS

Afgelopen weekend werd de zevende week in de EU en NA LCS gespeeld. De twee matches of the week leverden spannende en leuke games op. In de EU was het Fnatic tegen G2 Esports. Na een sterke early game van G2 Esports, knokte Fnatic zich terug in de game. De shotcalling was beter bij Fnatic die uit eindelijk de game ook won. In de NA LCS stonden de gedeelde nummer één tegenover elkaar, Team Liquid tegen 100 Thieves.

In de zevende week van de summer split in de EU LCS, zijn er weer een hoop verrassingen gevallen. H2K won zijn eerste game tijdens deze summer split. Hiermee voorkwamen zij een nieuwe negatieve record. Team Vitality wisselde vorige week van jungler. Kikis verving Gillius en sindsdien blijft het team winnen. Ze versloegen zelfs één van de koplopers Fnatic. De grote verrassing kwam echter van Misfits Gaming. Misfits Gaming domineerde de summer split in de eerste weken, maar de laatste weken gaan steeds moeizamer. Na twee keer 1-1 te gaan, verloren ze deze week beide games.

Uitslagen week 7 EU LCS:

 • Unicorns of Love – Splyce 0-1
 • Fc Schalke 04 – ROCCAT 1-0
 • G2 Esports – H2K 1-0
 • Misfits Gaming – Giants 0-1
 • Team Vitality – Fnatic 1-0
 • Giants – ROCCAT 1-0
 • Splyce – H2K 0-1
 • Team Vitality – Unicorns of Love 1-0
 • G2 Esports – Fnatic 0-1
 • Misfits Gaming – FC Schalke 04 0-1

Team Liquid won in de zevende hun beide games. Hiermee hebben zij hun positie bovenaan de ranglijst verstevigt. Ze versloegen één van hun directe concurrenten. De game tegen 100 Thieves was er één om van te genieten. De game ging lange tijd gelijk op en kon elke kant op gaan. Door een paar goede beslissingen trok Team Liquid aan het langste eind. Cloud9 heeft zijn weg weer naar de top terug gevonden. Met Blaber in de jungle en Sneaky terug op ADC pakken ze winst na winst. Zo ook deze week wisten ze hun beide games weer te winnen.

Uitslagen week 7 NA LCS:

 • Team Liquid – 100 Thieves 1-0
 • Cloud9 – Clutch Gaming 1-0
 • Counter Logic Gaming – Echo Fox 0-1
 • OpTic Gaming – FlyQuest 1-0
 • Team Solo Mid – Golden Guardians 1-0
 • Team Liquid – FlyQuest 1-0
 • Cloud9 – Counter Logic Gaming 1-0
 • Echo Fox – Team Solo Mid 1-0
 • 100 Thieves – Golden Guardians 1-0
 • Clutch Gaming – OpTic Gaming 1-0