19 april 2024

Pokémon Quest laat het geld stromen voor Nintendo

Pokémon Quest is de nieuwste toevoeging in het pokémon universum en fans kunnen er al geen genoeg van krijgen. De website SensorTower, bekend om hun zorgvuldige analyses van verschillende applicaties laat weten dat de game, die eind mei voor Switch en eind juni voor iOS en Android verscheen, 8 miljoen dollar heeft binnen geharkt.

Volgens de analyse van SensorTower is 3 van de 8 miljoen dollar afkomstig uit de eerste week na lancering. Het grootste gedeelte van de omzet is afkomstig van spelers uit Japan. Daar komt omgerekend 34% van de totale omzet vandaan. Op de tweede plaats staat de Verenigde Staten met 24% en als derde Zuid-Korea met 12%. Wat betreft de platformen is 66% van de omzet afkomstig van iOS-spelers en de overige 34% van Google Play. Cijfers over de Nintendo Switch-versie zijn niet bekend.
Ten opzichte van de eerste week van Pokémon Quest zijn de uitgaven enigszins gedaald. Per dag behaalt de game nu ongeveer 30.000 dollar. Het recordbedrag aan opbrengsten dateert uit 30 juni. Toen werd er een omzet gegenereerd van maar liefst 580.000 dollar. In totaal hebben ongeveer 8 miljoen accounts de game gedownload op iOS en Android.
Pokémon Quest is een game die gratis gespeeld kan worden, helaas bevat het wel microtransacties. Pokémon Quest speelt zich af op Tumblecube Island waar zich de 151 originele pokémon bevinden in een kubus-achtige stijl. Op het eiland kunnen spelers op expeditie gaan en met pokémon vechten om verborgen schatten te vinden.