20 april 2024

Waarom DOOM: Eternal geen DOOM 2 heet

DOOM: Eternal is het vervolg op de reboot van DOOM uit 2016. Tijdens de aankondiging ontstond er nogal wat verwarring over de game. Is het nou een sequel op DOOM 2016, of is het iets anders? Ja, het is een sequel, maar waarom heet het dan geen DOOM 2?

IGN heeft het tijdens QuakeCon 2018 even nagevraagd aan Marty Stratton, de Executive producer bij id Software. Marty legde uit dat ze twijfelde om de game DOOM 2 te noemen, maar dan zouden ze hetzelfde probleem krijgen als ze bij DOOM hadden in 2016. Om een beetje duidelijkheid te scheppen over welke titel er nu gesproken wordt, DOOM uit de vorige eeuw, of DOOM uit 2016, werd de reboot vaak ‘DOOM 2016’ in de studio en op internet.

“You hear us say it all the time, we call it Doom 2016, and the internet has called it Doom 2016. We go back and forth on whether it was a mistake to call it Doom,” zegt Stratton. “I still don’t think it was a mistake, because we really were kind of drawing a new line in the sand.” And while he stands by that reasoning for Doom, he recognizes that “coming out and saying ‘we’re going to do Doom 2,’ we would have ‘Doom 2: Year of Release Date.'”

Indien de game inderdaad DOOM 2 ging heten, dan zou de game voor bijna 100% als DOOM 2: [release jaar] de rondte gaan.
Een andere reden waarom het geen DOOM 2 heet is omdat de inspiratie hebben opgedaan van Christopher Nolan’s Dark Knight Trilogy. De delen hadden niet zomaar de naam Dark Knight, Dark Knight 2 en Dark Knight 3, maar hadden allemaal een eigen subtitel en waren verbonden met elkaar, net als DOOM: Eternal, het vervolg op DOOM.
Heb jij de onlangs getoonde Gameplay trailer al bekeken? Kijk hem hier beneden (opnieuw):

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →