2 maart 2024

Volgende community day voor Pokemon Go

Er komen weer een leuke dag aan voor alle Pokemon Go spelers, hierbij hebben we het natuurlijk over een nieuwe community day. Dit keer zal een starter van Gold en Silver in de spotlight staan.

Pokemon Go ontwikkelaar Niantic heeft nieuwe informatie vrijgegeven over deze nieuwe community day. Deze zal plaats vinden op zaterdag 22 september over de hele wereld. De starter die dit keer in het zonnetje staat is de bekende Chikorita van Pokemon Gold en Silver.
Chikorita Pokemon Go Community Day
De gras-type Pokemon zal tijdens dit event veel makkelijker te vinden zijn als normaal. Ook zal de Pokemon een speciale move kennen, wat deze precies zal zijn heeft Niantic nog niet vrijgegeven.

Andere bonuses tijdens het September Event

Buiten het feit dat Chikorita buitengewoon veel zal spawnen, zullen er nog een aantal extra bonuses zijn. Dit keer zullen de spelers het XP verdrievoudigd krijgen zodra zij een Pokemon weten te vangen. Ook zullen Lure Modules een stuk langer actief zijn, zo zullen ze van een 30 minuten periode veranderen in een drie uur durende lure.
Zoals gewoonlijk zal de community day niet lang duren. Het event duurt echter maar drie uur en verschilt over de gebieden ter wereld.
Voordat de volgende community day plaats zal vinden, heeft Niantic nog één laatste stop georganiseerd voor de Pokemon Go Summer Tour 2018. Hierbij hebben we het over de Safari Zone event in Yokosuka, Japan. Deze zal van 29 augustus tot 2 september duren. Spelers die niet bij het Safari Zone Event kunnen zijn, hebben echter wel de kans om deel te nemen aan Global Challenges. Deze zorgen voor leuke in-game bonuses en verschillende beloningen.