14 april 2024

Halo: Infinite is Halo 6

Microsoft zegt al 2 jaar dat ze van genummerde Halo games af willen. Toch was het onduidelijk voor fans wat er precies aan de hand was toen Halo: Infinite werd onthuld in de plaats van Halo 6. 
Jeff Easterling, van 343, heeft onlangs duidelijk gemaakt dat Halo: Infinite gewoon Halo 6 is, ook al zal de game niet onder die titel bekend te komen staan.
Easterling vertelde dat fans de game gewoon als Halo 6 moeten zien, en niet als een vreemde prequel of iets in die zin. Halo: Infinite is dan ook het volgende hoofdstuk in het verhaal en gaat verder waar de laatste Halo games ophielden. Studio Head Chris Lee bevestigde al dat Infinite een sequel is van Halo 5, die in 2015 uitkwam. De game zal ook meer focus leggen op Master Chief. Een belangrijk aspect voor fans van de serie, vooral omdat het vijfde deel wisselde tussen Chief en Agent Locke. De verwachtingen voor Infinite zijn dat deze zal vallen onder de Reclaimer saga. Een reeks van Halo games door 343 industries die verder zullen inspelen op de gebeurtenissen van Halo 3. De verhouding tussen Master Chief en Cortana zal dan waarschijnlijk verder verkend worden. De games in deze reeks staan er bekend om een wat meer emotionele aard te hebben dan die uit de originele trilogy. Het zou zomaar kunnen dat Master Chief weer aan de kant van Cortana komt te staan.
Halo 6 infinite
Hoewel de trailer die getoond werd tijdens E3 indrukwekkend was, weten we nog weinig over de game en hebben we geen gameplay gezien. Naast dat de game op een nieuwe engine, slipspace, zal runnen weten we niets. Er gaan echter geruchten dat de game in twee delen uit zal komen. De single player zou verschijnen in het einde van 2019, om gevolgd te worden door de multiplayer in 2020. Van de geruchten is natuurlijk niets bevestigd.
Infinite zal verschijnen op Xbox One en PC.