15 april 2024

Rome:Total War komt naar de iPhone op 23 augustus

Rome: Total War komt op 23 augustus naar de iPhone. Feral Interactive kondigde vandaag de datum aan van deze port naar de Iphone. De game origineel ontwikkeld door Creative Assembly voor de PC was al reeds gereleased voor alleen de iPad.

De alom bekende strategische game Rome: Total War is voornamelijk bekend van de PC versie. Als speler van deze game neem je de rol aan als leider van je natie. In het algemeen bestuur je een gedeelte van Rome. Met de aantal steden en dorpen onder je hoede, bouw je je legers op en stel je over elke leger een generaal aan. Door strategisch je legers over de map te bewegen kan je nieuwe steden en dorpen veroveren.
Wat Rome: Total War voornamelijk uniek maakte toen het uitkwam, was het feit dat je je legers in real time veldslagen kan aansturen. Elke gevecht waarvoor je kiest kan je leiden wanneer je dat wil. Dit geeft de spelers meer diepgang in de strategische vlak van het spel. Tevens verlengde Creative Assembly daarmee de game duur van de game. Wanneer je er voor koos om alle gevechten zelf te leiden, werd het veroveren van een dorp van een minuut naar meestal 15 minuten verlengd.
Binnenkort kunnen de iPhone bezitters wederom weer aan de slag met deze klassieker. Het spel zal 10,99 euro gaan kosten in de App Store.