28 mei 2024

De play offs teams in de EU en NA LCS zijn bekend

De reguliere seizoen van de summer split in de EU en de NA LCS zit er op. Zes teams in beide regionen hebben zich geplaats voor de play offs ronde. Tijdens deze ronde wordt er gevochten om de summer split Champions titel. Maar belangrijker nog, deelname aan Worlds staat ook op het spel.

Voorafgaand aan de laatste week in de EU LCS, waren de zes teams al reeds bekend die naar de play offs ronde zouden gaan. Echter stond er nog de eindklassering op het spel. Nummers één en twee geven recht op directe plaatsing in de halve finales. Terwijl de nummers drie tot en met zes eerst met elkaar moeten afrekenen in de kwart finales. Op Misfits Gaming na won de andere zes teams hun eerste games. Tijdens de tweede reeks games werd het opeens heel spannend.  Fc Schalke 04, Misfits Gaming en Fnatic verloren de laatste games. Hierdoor stond er nog veel op het spel tijdens de laatste game van de dag G2 Esports tegen Team Vitality. Wanneer G2 Esports zou winnen zou er een tie breaker tegen Fnatic zijn voor de eerste plek. Als Team Vitality won dan kregen we een drie wegs tie breaker.
En die kregen we. Team Vitality won van G2 Esports. Dag later werd deze drie wegs tie breaker gespeeld. In deze tie breaker series bleek Team Vitality het sterkste van de drie te zijn. Ze versloegen eerst FC Schalke 04 en daarna G2 Esports, hiermee behaalden zij de tweede plek en een plek in de halve finale. De laatste game werd gespeeld voor de derde en vierde plek. Na een spannende en lange game versloeg FC Schalke 04 G2 Esports.

Uitslagen week 9 EU LCS:

 • H2K – Unicorns of Love 0-1
 • Splyce – FC Schalke 04 0-1
 • Giants Gaming – G2 Esports 0-1
 • ROCCAT – Fnatic 0-1
 • Misfits Gaming – Team Vitality 0-1
 • Giants Gaming – Splyce 0-1
 • H2K – FC Schalke 04 1-0
 • Misfits Gaming – ROCCAT 0-1
 • Fnatic – Unicorns of Love 0-1
 • Team Vitality – G2 Esports 1-0
 • FC Schalke 04 – Team Vitalitiy 0-1
 • G2 Esports – Team Vitality 0-1
 • G2 Esports – FC Schalke 04 0-1

Voorafgaande van de NA LCS waren 100 Thieves en Team Liquid al zeker van de play offs ronde. Op de eerste dag verzekerde Team Liquid de nummer één spot en een plek in de halve finale. Cloud9 en FlyQuest wonnen hun beide games en voegde zich bij de andere twee teams voor de play offs. Voor de laatste twee plekken en de plaatsing onder de nummer één moesten we de laatste dag nog voor afwachten. Door het tweede verlies van 100 Thieves werd de game Cloud9 tegen FlyQuest en hele spannende. Degene die deze game zou winnen, zou de tweede plaats bemachtigen en daarmee een plek in de halve finale. De game werd op een dominante wijze gewonnen door Cloud9.
Door de andere uitslagen van gisteravond, is de plaatsing tussen de nummers drie tot en met zes nog onbeslist. Vanavond zullen de tie breakers worden gespeeld, om definitief de play offs schema compleet te maken voor de NA LCS.

Uitslagen week 9 NA LCS:

 • Echo Fox – Team Liquid 0-1
 • 100 Thieves – Cloud9 0-1
 • Counter Logic Gaming – Clutch Gaming 1-0
 • Golden Guardians – FlyQuest 0-1
 • OpTic Gaming – Team Solo Mid 0-1
 • Counter Logic Gaming – Golden Guardians 1-0
 • OpTic Gaming – 100 Thieves 1-0
 • Echo Fox – Clutch Gaming 1-0
 • FlyQuest – Cloud9 0-1
 • Team Solo Mid – Team Liquid 1-0