7 december 2023

PUGB voor mobiel meer dan 100 miljoen keer gedownload

De mobiele versie van de populaire shooter PlayerUnknown’s Battlegrounds heeft een mijlpaal bereikt met 100 miljoen keer downloads. Dit maakt ontwikkelaar PUBG Corp. en uitgever Tencent bekend vier maanden na het uitbrengen van de game.

PUBG Mobile werd in maart dit jaar uitgebracht op Google Play en de iOS App Store en heeft momenteel meer dan 14 miljoen actieve spelers per dag. Dit aantal aan downloads en actieve spelers per dag is waarschijnlijk groter, aangezien de landen China, Japan en Zuid-Korea hierin niet worden meegenomen.
In de eerste week van de release van PUBG Mobile was de game de meeste gedownloade mobiele game in meer dan 100 landen wereldwijd en na vier maanden is deze nog steeds zeer populair.
PUBG Mobile-baas Vincent Wang bedankt vooral de gepassioneerde spelers die hen inspireert met hun passie en toewijding. Daarnaast kondigt Wang aan aan meer content te gaan werken in de nabije toekomst. “We zullen doorgaan met het verhogen van de lat bij mobile gaming en te kijken om meer geweldige content later dit jaar uit te kunnen brengen.”
Zowel PUBG Corp. als Tencent brachten geen cijfers uit over de inkomsten uit microtransacties in de game. Echter blijkt uit een rapport van SensorTower dat PUBG Mobile per dag ongeveer 650.000 dollar binnenhaalt mede door de introductie van de nieuwe Royale Pass.
PUBG is gratis te spelen via Google Play en de Apple Store.