Gamescom 2018: Operation Grim Sky

Operation Grim Sky is Rainbow Six Siege’s nieuwste uitbreiding. Deze zal binnenkort gratis worden toegevoegd aan Rainbow Six Siege en introduceert twee nieuwe operators en introduceert de eerste map die een rework krijgt: Hereford Base.

Het eerste wat je moet doen als je denkt aan de nieuwe Hereford Base is de oude map volledig uit je hoofd zien te zetten. Ja, de beruchte trap des doods voor iedere aanvaller behalve Montagne zit er nog steeds in, maar dit is niet meer het middelpunt van de belangstelling.

Hereford 2.0

Een opvallend kenmerk aan de nieuwe maps die Rainbow Six krijgt is dat Ubisoft ontzettend haar best doet om de speler af te leiden. Aanvaller of verdediger, maakt niet uit. De nieuwe maps in de game zijn stuk voor stuk aangekleed met allerlei rotzooi die jouw afleiden van je missie. Niet zo zeer omdat het er allemaal heel leuk uit ziet, of dat er Playboy kalenders ophangen, maar omdat er zoveel spullen in je weg staan waardoor je jouw doelwit moeilijker in het vizier zal krijgen.
Hereford Base 2.0 ziet er schitterend uit en voegt een complete nieuwe manier van gameplay toe op deze map. Het beruchte balkon op de bovenste verdieping is verleden tijd. Aan de andere kant biedt deze ‘nieuwe’ map nog steeds genoeg mogelijkheden voor de aanvaller om naar binnen te glippen. Zelfs op de etage van de objective. Als ik de map even kort mag beschrijven dan zou ik zeggen dat het een mengsel is van Themepark en de onlangs toegevoegde Vila uit Parabellum.
Hereford

Laser-Man en Infamous

De twee nieuwe operators die ervoor gaan zorgen dat je de eerste week wordt gekickt door je team als je instalockt zijn Maverick en Clash. Maverick, de aanvallende operator beschikt over een gasbrander waarmee je kleine peek-holes kunt maken in muren en deuren. Net als Thermite en Hibana kan Maverick ook bepantserde muren en Castle deuren slopen. De tactiek is om kleine gaten te branden zodat je als aanvaller naar binnen kunt gluren zoals je dat stiekem in de zomer bij de buurvrouw doet als ze ligt te zonnen in de tuin.
In plaats van stiekem foto’s maken is het hier de kunst om je loop op scherp naar binnen te richten en de vijand voorzien van een persoonlijke bloedkraan. Je kunt er echter ook voor kiezen om een gapend gat te branden zodat je er doorheen kunt lopen. In dit geval zal je gasbrander volledig op zijn.
 
Clash, de vrouwelijke verdediger met een schild blokkeert kogels. Duh. Daarnaast kan ze aanvallende spelers onder stroom zetten waardoor ze langzamer lopen en een beetje schade krijgen. Clash kan niet slaan met haar schild, maar ze kan natuurlijk wel switchen naar haar secondary om vervolgens terug te vuren. Indien vijanden te dicht bij Clash in de buurt komen en haar een stoot geven met de kolf van een geweer zal ze even vatbaar zijn voor vijandelijk vuur. Het is dus niet lang leven de lol want “Hue Hue een verdiger met een schild.”

Smooth Operator

Aangezien Gamescom niet zonder goodies gepaard kan gaan heeft Ubisoft ook de tweede serie Chibi’s te koop in de marketplace. kunnen we niet laten liggen toch? Als je de hele tweede serie in één keer kocht en daarbij vaarwel zei tegen je spaarcenten kreeg je een super echte real-life Alpha Pack. Hierin zit een willekeurige Charm, oftewel een sleutelhanger. Deze kreeg ik! Verstop jullie gijzelaars!

R6 Chibi
(Ja Tachanka ontbreekt. I know)

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation