Gamescom 2018: Een middagje bij Playdius

Playdius Games, een studio die op grote schaal kleine studio’s hun gang laat gaan om unieke indie-games te maken. Die studio hebben wij vorig jaar bezocht op Gamescom met Striker’s Edge. Dit jaar heeft Playdius wat meer games voor ons in de aanbieding, lees hier beneden onze ervaring.

Playdius stond met vijf titels in hun booth. Drie van deze titels mochten wij testen of kregen wij een presentatie over. Sommige titels hebben nog wat polish nodig, maar anders verbaasden ons flink!
Playdius OSM Game

Old School Musical

Deze ritme-game is de eerste die op de lijst stond en ook direct de leukste van de drie. Er is al een lange tijd geen goede Guitar Hero-ish game meer gelanceerd en nu is er eentje onderweg naar de PC en de Switch. Wij mochten hem op Nintendo’s console spelen. Je volgt essentieel gezien twee personages die beiden alle ouderwetse 8 of 16-bit games bewaken voor bugs en andere fouten. Het is aan jou om met het gebruik van ritme bepaalde bugs op te lossen en zo een verhaal te spelen.
Je kan bekende muziekjes spelen of varianten ervan. Denk dan aan muziekjes en games als Pokémon, Metal Gear Solid, Mario en ga zo maar door. Er komen in de final game in totaal vijfentwintig levels met allemaal moeilijkheidsgraden en de optie om ze achterstevoren te doen. Je moet dus met Guitar Hero achtige controls de liedjes gaan spelen, maar om het moeilijker te maken veranderd de achtergrond steeds. Je hebt echt het gevoel alsof je in een verhaal zit. De game kwam voor mij over als uniek, goed uitgewerkt, simpel en tegelijk diep, maar vooral uitdagend. De game gaat komt in november uit

Playdius Dungeon of Naheulbeuk
Een beetje overbelicht, maar hey..
 

The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos

Deze tactische RPG hoort te werken als een soort parody naar een daadwerkelijke Diablo-achtige game. Gezet in een middeleeuwse fantasie-setting en met een isometrisch perspectief als kijkbeeld, speel jij met meerdere hoofdpersonages door een verhaal heen. Alle quests zijn voice-acted, er word genoeg in de game gescholden en de humor is zeer zeker aanwezig. De game brengt een goede sfeer, het enige wat mij niet helemaal lekker lag was de combat. Misschien was dit in de demo niet uitgebreid genoeg en moeten we wachten op een volledige launch voordat we oordelen, verder zag het er tof uit!
Edge-Of-Eternity Playdius

Edge of Eternity

Deze Final Fantasy-esc titel wordt gemaakt door een klein team van maar liefst tien man sterk. De game, althans het idee ervan, is al 3 tot 4 jaar in de maak. Helaas heeft de kleine studio hierdoor vaker de keuze moeten maken om de graphics weer omhoog te gooien om bij te blijven, iets wat veel tijd kost. Grafisch is de game voor zijn klasse een hoogstandje. Helaas moet er nog veel polish over de game heen gegooid worden, om er een daadwerkelijk volledige game van te maken. Deze tactische RPG brengt jou in een wereld die maar liefst 240 kilometer lang is! In november gaat de game in vroegtijdige toegang en er zal één dezer dagen een nieuwe trailer verschijnen.
Al met al was onze ervaring met Playdius een stuk beter dan voorgaande jaren, niet dat het toen slecht was, maar de studio zet grote stappen in de goede richting! Laat ons weten wat jij vind in de reacties hier beneden! Check onze site voor meer Gamescom 2018 content!

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation