1 maart 2024

De Gambit Mode van Destiny 2 is speelbaar voor de release

De aankomende DLC van Destiny 2, Forsaken, zal een nieuwe gamemode toevoegen aan de game genaamd Gambit. De Gambit mode is een hybride tussen PVE en PVP gameplay elementen. Spelers die Destiny 2 in hun bezit hebben zullen al voor de release van Forsaken de mogelijkheid krijgen om de nieuwe mode uit te proberen. Op 1 september begint namelijk een trial van 24 uur.

De Gambit gamemode is de grootste nieuwkomer in Forsaken, de aankomende DLC van Destiny 2. Gambit mode is een volledig nieuwe gamemode, die PVP en PVE-elementen combineert. De match bestaat uit verschillende onderdelen. Het begint met het neerschieten van vijanden, die kunnen bestaan uit Cabal, Taken, Fallen, Hive en Vex. De vijanden die je uitschakelt laten motes vallen, die je kunt oppakken. Deze motes moet je naar een plek toe brengen om ze te storen en na een bepaalde hoeveelheid creëer je een blokkade voor het team waartegen je speelt. Als je 25 of 50 motes in je bank gestopt hebt, kan één speler van je team het andere team invaden om zelf als blokkade te functioneren. Het doel van de game is om de Primeval als eerste te verslaan. Deze eindbaas verschijnt als een team genoeg motes verzameld heeft.

24 uur trial

De Gambit mode zal onderdeel zijn van Forsaken, maar voor spelers die in het bezit zijn van Destiny 2 is de mode al eerder speelbaar. Destiny heeft namelijk op hun website en via YouTube aangekondigd dat de mode vanaf 1 september 24 uur gespeeld kan worden. Op deze manier kun je dus al voor de release van Forsaken bekend worden met de nieuwe gamemode en loop je al iets voor op spelers, die er pas aan beginnen als de DLC uitkomt. Er zijn wel een aantal vereisten waaraan je moet voldoen om Gambit te kunnen spelen. Je moet in het bezit zijn van Destiny 2 en je moet de Spark missie gespeeld hebben. Naast deze specifieke vereisten geldt ook dat je in het bezit moet zijn van PS Plus of Xbox Live. De Gambit mode kan uitgeprobeerd worden op de PC, XBox One en PS4.