15 april 2024

Gamescom 2018: Call of Duty: Black Ops 4

Call of Duty pakt het dit jaar in Black Ops 4 anders aan dan dat we verwacht zijn van de franchise. Niet alleen ontbreekt de singleplayer, maar ook lijken ze bij Activision eindelijk hun ogen te openen om eens goed naar de multiplayer te kijken.

De multiplayer in Call of Duty is dit jaar iets anders dan we gewend zijn de afgelopen jaren. Ze lijken de pacing iets terug te nemen en tactische gameplay aan te moedigen. Het voelt weer als een redelijk ‘oude’ (Modern Warfare era) Call of Duty aan, met een aantal twists en turns. Geen automatische health-regen, je ziet je eigen levenspunten en die van de vijand. Er zijn unieke personages met unieke abilities zoals in Rainbow Six Siege.
Daarnaast mogen we net als in WW2 niet gaan vliegen en over muren gaan rennen. ‘Boots on the Ground’ wordt het ook wel genoemd en dit is iets waar veel fans naar schreeuwen sinds de introctie van verticale bewegingsmogelijkheden.
Blackout was helaas niet speelbaar op Gamescom, dus we mochten even aan de slag met een paar rondes Control. In deze game mode dient één team drie vlaggen te beschermen, terwijl het andere team de vlaggen moet overnemen. De ronde is voorbij als de tijd op is, alle vlaggen zijn overgenomen, of het aantal levens van een bepaald team op zijn. Gezamenlijk kan je dus maar een aantal keer terug keren tot leven in deze game mode.
https://www.youtube.com/watch?v=ooyjaVdt-jA&t=1s

Ein-de-lijk

Sinds Call of Duty: Modern Warfare 3 is dit de eerste Call of Duty die mij goed in de handen ligt. Black Ops 2 was een leuke game, maar heeft me destijds niet warm gehouden door andere releases. Ik keek erg uit naar Ghosts, maar was hier al snel teleurgesteld over. De bullet damage lag veel te hoog en dit is zo gebleven tot en met WW2. Ein-de-lijk is hier verandering in gekomen en maakt Call of Duty weer een game waarin de winnaar niet degene is die de andere als eerst ziet, maar wordt de speler met snelle reflexen en tegenwerking beloond, behalve dropshotters, jullie blijven een pest voor de gehele FPS community.
Het voelt alsof deze Call of Duty terug keert naar zijn glorie tijdperk, maar de franchise fris houdt met hedendaagse ‘hero’ mechanics die we kennen uit Rainbow Six en Overwatch. Puur sprekend over de klassieke multiplayer in dit geval. Zombies en Blackout zijn beide nog niet speelbaar geweest en hier is dan ook nog geen oordeel over te vellen. Of de Blackout mode het gemis van een singleplayer campaign weet te compenseren, valt nog te ervaren.
Ik kijk uit naar de release van Black Ops 4. Voor het eerst in jaren enthousiast over Activision’s misschien wel belangrijkste franchise. Kijk jij uit nar Black Ops 4?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →