14 april 2024

Gamescom 2018: Dying Light 2 preview

Dying Light 2 wordt HET vervolg op Dying Light, de free running zombie game. Dying Light 2, ondertiteld als de Narrative sandbox is meer dan slechts een zombie game. Het is een game als geen ander, en daar zijn een aantal verschillende redenen voor.

Dying Light 2 speelt zich 15 jaar later af dan het eerste deel en bevat een stad die maar liefst vier keer groter is dan de map uit de originele game.  ‘The City’ zoals het wordt genoemd vormt een vestiging voor verschillende factions die je kunt helpen, of tegen kunt werken. Beide opties bieden verschillende gevolgen voor de speler en zullen de stad volledig veranderen in indeling en gameplay.

De watertoren

De Peacekeepers zijn een faction die heersen met een harde vuist. Ze bieden bescherming voor de stadslui en verdrijven de geïnfecteerde uit de gecontroleerde stadsdelen. In de getoonde demo ging de speler een water toren veilig stellen voor de Peacekeepers. Zodra de Peacekeepers deze toren in handen krijgen dankzij jouw hulp wordt het drinkwater in dit stadsdeel gratis beschikbaar gesteld.
Koos je er echter voor om voor Jack and Joe te helpen met de watertoren wordt het stadsdeel niet veilig gesteld. Het drinkwater wordt verkocht en jij krijgt een aandeel van de winst. Zonder de Peacekeepers die het gebied veilig stellen is er een zwarte markt genaamd LA Puerta waar je krachtige wapens en substanties kan kopen.
Dying Light 2
Dying Light 2 zit vol met deze keuzes die verschillende uitkomsten bieden voor verschillende stadsdelen met ieder zijn eigen voor- en nadelen. De zombies zijn echter minder aanwezig dan verwacht. Overdag schuilen de geïnfecteerde in nabije gebouwen en komen in de nacht pas naar buiten.
Parkour is uiteraard nog steeds een erg belangrijk onderdeel van de franchise. Daarom biedt het tweede deel maar liefst twee maal zoveel parkour moves en zijn er verschillende parkour puzzels die je kunt oplossen in de stad om een mooie beloning te ontgrendelen.
Dying Light 2 verschijnt in 2019 voor de Xbox One, Playstation 4 en Windows PC. Je kunt het vervolg op het eerste deel met 4 man in co-op spelen. Hierbij worden de narrative keuzes niet opgeslagen door de mede-spelers, maar xp, levels en wapens die je vind in je vriend zijn speelsessie worden opgeslagen op jouw account. Dit betekend dat iedere wereld er anders uit ziet, maar jij je niet benadeeld voelt als je niet in je eigen stad speelt.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →