30 mei 2024

Kwart finales in de summer split van de EU en NA LCS

Vanaf morgen starten de play offs in de EU en NA LCS met de kwart finales. Vrijdag start de EU LCS met hun kwart finales. De kwart finales worden in de best of five format. Daarom zien we maar één game per avond van de desbetreffende LCS.

Vrijdag hebben we de game FC Schalke 04 tegen Splyce. Splyce speelt heel wisselvallig op dit moment. Hoewel ze een sterke roster hebben, verzuimen ze vooral van de top teams te winnen. FC Schalke 04 speelt sinds de komst van Amazing steeds beter. In de reguliere seizoen wonnen ze 10 van de laatste 12 games. FC Schalke 04 is daarom ook de favoriet in deze kwart finale.
Zaterdag hebben we misschien wel de spannendste kwart finale in EU LCS. G2 Esports tegen Misfits Gaming. Beide teams hebben het lastig in de eindfase  van het seizoen. De eens top twee favorieten van EU LCS kampen nu met vorm problemen. En dat valt ook bij beide teams op één rol te blamen. Jankos en Maxlore beide de junglers van hun team, weten al weken niet te presteren. Daardoor zijn de teams voor komende game goed aan elkaar gewaagd.
Team Solo Mid neemt het later op de zaterdagavond op tegen Echo Fox. Team Solo Mid is bij lange na nog niet op het succesvolle niveau van vorig jaar. Met name de bot lane van Team Solo Mid weet bij lange na niet hun vorm te behalen die ze in Europa hadden. Echo Fox daarentegen was een sterke team. Maar door een aantal roster changes loopt het team niet meer gesmeerd. Dit valt wellicht te wijten aan de tijdsbestek die ze hadden om op elkaar ingespeeld te raken.
Zondag krijgen we als afsluiter van de kwart finales 100Thieves tegen FlyQuest. FlyQuest is een van de teams die na een zeer slechte spring split sterker is geworden in de summer split. 100Thieves liep de plaatsing  voor de halve finales net mis. Desondanks zijn zij dan ook de sterkere ploeg van de twee. Welke van de acht teams gaan we zien na deze kwartfinales?