Gamescom 2018: Ubisofts verrassing: The Settlers Alliance

Wanneer je rondloopt op Gamescom zie je her en der mensen lopen van verschillende developers teams. Zo spotten we iemand met een shirt van The Settlers. In eerste instantie dachten we dat om een oudere game ging. Tot dat we bij Ubisoft achter de schermen mochten komen. Want daar aan de muur hing een schitterende foto van The Settlers Alliance.


25 jaar na de eerste editie van The Settlers komt Ubisoft en Bluebyte volgend jaar met een gloednieuwe Settlers game: The Settlers Alliance. En voor deze editie hebben ze niemand minder dan de uitvinders van de game gevraagd bij het ontwikkelen van de game: Volker Wertich. Deze real time strategie game heeft al jaren een trouwe fanbase opgebouwd, waaronder ik. Bij de presentatie van de game kon de glimlach op mijn gezicht niet verdwijnen.
We starten weer op een onbekende nieuwe landschap om het bestaan van je volk voort te zetten. Je begint je nederzetting met bescheiden werkers en gebouwen, maar naar mate je groeit hoe meer je kan bouwen. The Settlers Alliance gaat weer helemaal terug naar de eerste twee delen van de game serie. Wegen aanleggen, grenzen verleggen, de eerste indruk die je krijgt is er één vol met nostalgie. Maar toch hebben ze veel nieuwe en innovatieve ontwikkelingen in de game gestopt.
Settlers
De Settlers zijn nu beter te onderscheiden van elkaar in welke taak ze hebben. Wit betekent bijvoorbeeld dat ze dragers en vervoerders van grondstoffen zijn. Settlers met de kleur van je natie behoren tot je legers toe. Ieder detail in de game ziet er schitterend uit. Als je inzoomt op de werkers dan zie je ze ook daadwerkelijk werken. Wat je ziet is wat je krijgt, dus zie je een visser een vis vangen dan krijg je ook één vis.
Naast het veroveren van vijandige gebouwen voegt Bluebyte een nieuwe veroveringsmogelijkheid in de game. Wanneer je groot genoeg bent geworden met je Settlement, kan je een arena bouwen. Hierin kan je je vijand in uitdagen. Dit gevecht wordt uitgevochten voor de ogen van de settlers uit beide naties. Als je wint dan zal er bij de vijand een opstand komen voor betere leiderschap. Als de opstand vervolgens succesvol is, komt het gehele gebied onder jouw leiding te staan.
Settlers
Jammer genoeg konden we de game niet spelen en nog vervelender is de releasedatum van de game. Ergens in de herfst periode van 2019 staat de game gepland voor release. Nog een jaartje doorbijten en hopen dat er tussentijds een beta komt van de game.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation