Gamescom 2018: Hands-on met Hitman 2

Tijdens Gamescom 2018 hebben wij op de business vloer verschillende games mogen spelen. zelf heb ik een exclusieve look gekregen van het spel Hitman 2 bij de booth van Warner Bros. In totaal heb ik 45 minuten mogen doorbrengen met de Hitman 2 Demo en ik sta te popelen om mijn ervaring met jullie te delen.

Hitman 2 speelt zich direct af na Hitman en de demo maakt dit meteen duidelijk met een mission briefing waarin je een samenvatting krijgt van deel 1, kort daarna krijg je een hit-list van 2 targets die je op je eigen creative wijzen mag vermoorden.
Het hoofddoel in de demo is om je 2 targets te vermoorden op de wijze die jij geschikt vindt. Om je hierbij een handje te helpen kan je in het hoofdmenu uit verschillende oppertunities kiezen die je zullen lijden naar een punt op de map. In mijn geval heb ik de ontwikkelaars gevraagd naar de keuze die hun het leukste vonden. Dit leiden mij naar een militaire officier die ik ongezien bewusteloos moest maken om zijn identiteit over te nemen, eenmaal gedaan krijg je een telefoontje van je target. “ontmoet mij op het hoofdkwartier voor een demonstratie van experiment X”

Dit is dus een van de manieren om dichterbij je doel te komen, er is bijvoorbeeld ook een optie om een man in een mascotte pak te ‘helpen’ zodat je toegang krijgt tot VIP areas. Het is dus van cruciaal belang wie je uitkiest om te doelen te behalen.
In het pak van de officier krijg je toegang tot een militair bedrijf, dit geeft je dus meer vrijheid om te verkennen en kom je allerlei verschillende items tegen. Waaronder een foto van je target, waarvoor zou zoiets mogelijk kunnen dienen?
Eenmaal daar blijkt de demonstratie te gaan over een robot soldaat met de nieuwste gezichts-herkenning technologie. Je target is zo zeker van zijn zaak dat hij zijn lot aan jou overlaat en vraagt een foto van iemand anders te laten scannen.
Dit is dus het moment dat de foto die je eerder gevonden hebt van pas komt. Eenmaal de foto gebruikt wordt hij dood geschoten door de robot.

Helaas ben ik met de demo maar tot 1 target gekomen voordat de tijd op was.
Hitman staat bekend om hoe realistisch de wereld op jou als speler reageert en dat kwam meteen al naar voren in de eerste minuut. Het eerste wat je namelijk als speler doet in een onbekend gebied is op verkenning gaan, hiervoor word je indien je niet oplet al meteen voor gestraft als je in verboden zones loopt, NPC’s zullen je gaan zoeken of achtervolgen en hoe dit afloopt is volledig aan jou als speler.
De wijze waarop je dus gebruik maakt van de kansen die het spel je geeft en de hoeveel verkenning en preparatie die je van te voren doet is cruciaal om het spel succesvol te spelen. De wereld om je heen veranderd constant en kansen komen en gaan. Het is dit dynamisch element wat Hitman 2 zo onderscheid van de concurrentie en ook het echte sluipmoordenaars gevoel geeft.
De demo geeft mij in al in al een heel goed gevoel over de toekomst van de Hitman series en ik ben zeker hyped voor de release van Hitman 2.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation