14 april 2024

CD Projekt Red begint mysterieuze Cyberpunk 2077 stream

CD Projekt Red, bekend als ontwikkelaar van de Witcher en de aankomende Cyberpunk 2077 game, zijn begonnen met een mysterieuze stream. In de stream is niets anders te zien dan regels aan code op een zwarte achtergrond.
Verder is er dan ook weinig bekend. De stream staat in verbinding met de Twitch game categorie “Cyberpunk 2077”. Het zou dus goed kunnen dat we binnenkort wat Cyberpunk nieuws mogen verwachten. De stream staat online onder de titel “Data transmission in Progress”.
CD Projekt Red maakte dan ook onlangs bekend dat Cyberpunk 2077 binnen het bedrijf al speelbaar is van begin tot eind. Dat wil niet zeggen dat de game af is. De developer liet weten dat er nog flink aan de game gewerkt moet worden. Wel komen er steeds meer screenshots en concept art beelden vrij.
Fans op de Cyberpunk 2077 subreddit zijn al druk bezig met het bespreken en bedenken van wat de stream zou kunnen betekenen. Sommigen beweren dat het deel van een aankondiging voor de game zou kunnen zijn, andere fans beweren dat de stream simpelweg is begonnen om de Cyberpunk 2077 categorie op Twitch onder de aandacht te brengen.
Tot zover is nog niets zeker. Lange tijd was het dan ook stil rondom de game. We weten zo al vijf jaar van het bestaan van deze game af. Toch hield CD Projekt Red zich stil. Dat was tot vorig jaar zo, wanneer er nieuw leven in de Cyberpunk game werd geblazen. Op Gamescom werden meer indrukwekkende beelden getoond.
Cyberpunk stream
Cyperpunk 2077 zal een shooter, maar voornamelijk een RPG worden. Wanneer de game uitkomt is niet bekend. Een grote hint is misschien het feit dat CD Projekt Red een grote beurs kreeg van de Poolse overheid om onderzoek te doen naar nieuwe technieken voor het ontwikkelen van games. De deadline van die beurs suggereert dat de game (als de beurs al bestemd was voor deze game) uiterlijk in juni 2019 zal moeten verschijnen.