30 mei 2024

Gamescom 2018: Shiro Games komt met DLC Northgard en Darksburg

Shiro Games had ons tijdens Gamescom uitgenodigd om wat te laten zien van hun nieuwste DLC voor Northgard: Ragnarok. Daarbij kregen we als bonus een blik op hun nieuwe game die volgend jaar uit gaat komen: Darksburg. De DLC voor Northgard zal geheel gratis zijn voor iedereen die de game al in bezit heeft.

Northgard Ragnarok
Northgards DLC Ragnarok wordt de eerste grote uitbreiding voor de game. Er komt een nieuwe map die geheel in de stijl is van Ragnarok. Daarbij krijg je ook te maken met nieuwe events die je leven van je volk zeur kan maken. Tijdens de presentatie zagen we bijvoorbeeld een vulkaan die uitbarstte. Lava stenen die landen op je gebied moet je op tijd verwijderen. Anders ontstaan er Golems die je volk probeert te doden.
Northgard Ragnarok
Naast de Golems zullen er een tal van nieuwe sterke vijanden zijn. Zelfs een nieuwe neutrale factie maakt zijn opwachting. Maar niet alleen vervelende dingen wachten erop je met deze nieuwe DLC. Bij één van de shrines kan je nu ook vriendelijke geesten oproepen die voor je zullen strijden tegen je vijanden. De kleine menu’s in je game krijgen een kleine update om het besturen van je volk makkelijker te maken.

Darksburg

Darksburg is een coöp survival game waar vier spelers samen vechten tegen hordes geïnfecteerden. Deze geïnfecteerden hebben de stad van Darksburg overspoeld. Jij als speler neemt de rol aann van één van die vier overlevenden. Elk van deze overlevende heeft zijn eigen unieke vaardigheden en persoonlijkheden. Leer de vaardigheden goed te gebruiken om de uitdagingen in de game te verslaan.
Darksburg
Er zullen diverse verschillende maps beschikbaar zijn  met elke een ander einddoel. Enkele van deze einddoelen zijn: Ontsnappen, zoek het geneesmiddel en het begeleiden van andere personen. Tijdens de game dien je de beperkte hulpmiddelen te controleren om te overleven. De herspeelwaarde ligt hem vooral in de moeilijkheidsgraden. Wanneer je de ene map hebt verslagen kan je hem nogmaals doen op een standje moeilijker. Wanneer je dit ook lukt zal je tevens voor beloond worden.
Met de beloningen kan je je personage verbeteren en nieuwe talenten ontgrendelen. Tevens zal er een pvp modus zijn voor deze game, waarin je de badguy kan zijn.