28 mei 2024

Echo Zulu en New Dynasty naar finale Benelux Premier League

Tussen alle geweld van Gamescom en de LCS kwart finales, werden de halve finales in de Benelux Premier League gespeeld. Op zaterdag speelde Sector One tegen New Dynasty en op zondag Echo Zulu tegen NHL Unity. Winnaars van deze matches plaatsten zich voor de finale. En zetten een stap dichterbij de ticket voor European Masters.

De eerste halve finale van de Benelux Premier League was Sector One tegen New Dynasty. Sector One plaatste zich als eerste voor de halve finales. Mede doordat en hun dominantie in de groepsronde waren zij favoriet in deze halve finale. Dat ze de favoriet waren was nergens aan te merken. Ze verloren kansloos van New Dynasty. Met name de jungler van Sector One liet het in merendeel van de games het afweten.
Maar dat niet alleen was de oorzaak van het verlies van Sector One. New Dynasty oogde veel beter dan ze hadden laten zien de games ervoor. Tijdens de ESL Benelux moest Sector One ook ver gaan om New Dynasty te verslaan. Maar dit keer was New Dynasty simpel weg te sterk voor Sector One.
De tweede halve finale was een eenzijdig verhaal. Echo Zulu had de tijd van hun leven. Met name Poeza de jungler van Echo Zulu schitterde in de games. Diverse malen bezorgde hij zijn team de voorsprong in de games. Met goede beslissingen van Echo Zulu was het klusje snel geklaard tegen NHL Unity. NHL Unity probeerden wel wat te doen tegen Echo Zulu. Helaas voor hun is Echo Zulu een maatje te groot.
New Dynasty zal het aanstaande zaterdag opnemen tegen Echo Zulu in de finale. Deze finale zal om 14.15 beginnen. Inzet zal zijn de titel en de gewilde ticket naar European Masters Summer.