22 mei 2024

Gamescom 2018: Hands-ons van Ace Combat 7, Twin Mirror en 11-11 Memories Retold

Bandai Namco was zo vriendelijk om ons uit te nodigen voor een anderhalf uur perspresentatie bij ons bezoek aan Gamescom. Tijdens de presentatie van Bandai Namco kregen we een nieuwe trailer te zien van Ace Combat. Maar als een soort verrassing kregen we ook twee van de nieuwe indie games te zien: Twin Mirror en 11-11 Memories Retold. Alle drie de games waren na de presentatie ook nog is speelbaar.

We namen plaats achter een Playstation 4 waarop alle games stonden van Bandai Namco voor deze Gamescom editie. Uiteraard trok Ace Combat 7 als eerste onze aandacht. bij de hands-on demo speelden we de zesde missie in het verhaal. Goed om gelijk te zien is dat ze weinig veranderingen hebben gebracht aan de menu. Alles ziet er vertrouwd uit van de vorige games. De missie was een goede combo tussen lucht gevechten en grond gevechten. De besturing voelt soepel aan en reageert nauwkeurig op wat je doet. Hoewel de cinematics wat minder zijn, ziet de game er schitterend uit wanneer je rond vliegt. Ondanks dat je op hoge snelheid vliegt ziet het meeste er wel gedetailleerd uit.
AC7

Twin Mirror is een verhalende indie game van Dontnod Entertainment. De game vertelt het verhaal van Sam en zijn zelfverzekerde stemmetje in zijn hoofd. Bij de hands-on demo begonnen we aan het begin van de game. Sam wordt wakker na een wilde avond. Voordat hij de badkamer in wilt wordt hij tegen gehouden door zijn stemmetje. Echter negeert Sam dit en treft in de badkamer een bebloed shirt. Vervolgens duikt Sam in zijn geheugen, en zijn geheugen is een geheel nieuwe wereld. In deze wereld probeert hij de waarheid te achterhalen wat er is gebeurt. Twin Mirror wordt over drie episodes uitgebracht. De eerste episode wordt verwacht in 2019.
Twin Mirror

11-11: Memories Retold is eveneens een verhalende indie game gemaakt door Aardman & Digixart. De game verteld een fictieve verhaal dat is geïnspireerd op de tragische gebeurtenissen tijden de eerste Wereldoorlog. Waar we gelijk mee worden verrast is de voice acting. Onder andere Elijah Wood en Sebastian Koch spreken de game in voor de twee hoofdpersonages, Harry en Kurt. Het uiterlijk van de game is bijzonder. De gehele game wordt afgeschilderd als een soort levende schilderij. Hoewel het soms wat erg troebel wordt, geeft het samen met de schitterende muziek een emotionele vibe over de game.
11-11MemoriesRetold
Het verhaal gaat over een jonge fotograaf die naar de oorlog vertrekt en over een oudere Duitse techneut die te horen krijgt dat zijn zoon vermist is.  Beide ontdekken de realiteit van een grote oorlog aan zowel de voorkant als de achterkant van de oorlog. Ze proberen tijdens de oorlog hun menselijkheid te bewaren. Op de 11e dag van de 11e maand om 11 uur s’ochtends moeten ze de belangrijkste keuze uit hun leven maken. Wat die keuze is, kom je achter wanneer de game uitkomt op 9 november dit jaar.