29 mei 2024

Gamescom 2018: Lego DC Super-Villains

Als DC/ Marvel fan mocht ik dit jaar een uurtje lang Lego DC Super-Villains spelen. De game brengt voor een Lego game heel veel actie en mogelijkheden! Lees hier even mijn ervaring.

Allereerst kregen we een presentatie. In deze presentatie werd ons verteld dat de developers het ditmaal echt moesten hebben van de vrijheid. Dit houdt in dat jij vrij bent om meer dan 50 schurken uit het DC universum te spelen. Ook ben je vrij om je eigen personage volledig van begin tot eind te creëren. Je kan alles volledig aanpassen naar hoe jij het wilt hebben. Dit betekend het uiterlijk, de kleding en ook nog eens de krachten. Wil jij zo snel als de Flash zijn, of wil jij je vijanden aan stukken scheuren met de klauwen van een Cheetah? Het is allemaal mogelijk!
https://www.youtube.com/watch?v=jmyudLgpGNU
Helaas kon ik in de demo dit nog niet doen, maar ik mocht wel een missie spelen in het gebied van Gorilla Grodd (Gorilla City). Ik kon spelen als meerdere personages en iedereen liep als groep bij elkaar. De combat voelde heel vloeiend, simpel en goed aan. Mijn voorkeur ging naar de Reverse Flash en deze speelde ik tijdens vechtstukkies dan ook ’t meest. De game zat vol met puzzels die je moest oplossen om naar het volgende gebied te kunnen en deze waren soms best lastig te ontdekken of oplossen. De game is dus zeker uitdagend en movement is ook een groot deel hiervan. Iedere schurk die in jouw team zit is ergens goed voor en je moet vaker wisselen om bepaalde tactieken te gebruiken of puzzels op te lossen.
Al met al voelde deze Lego game als één van de betere titels tot dusver. Alle wat ik in de presentatie heb gezien sprak me erg aan, maar ook de gameplay speelde lekker weg. Ik denk dat dit een hit kan worden voor kinderen, maar ook voor volwassenen! Misschien ben ik wel gewoon een klein kind hehe. Hij zal op 19 oktober verschijnen in de schappen!

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →