18 mei 2024

eSports: Halve finales in de EU en NA LCS bekend

Afgelopen weekend werden de kwartfinales in de play offs van de EU en NA LCS summer split gespeeld.  In de EU LCS hadden we Splyce tegen FC Schalke 04 en Misfits Gaming tegen G2 Esports. Bij onze rivalen uit NA hadden we Teasm Solo Mid tegen Echo Fox en 100 Thieves tegen FlyQuest.

Bij de EU LCS was het gelijk bij de eerste kwart finale raak. Beide teams leken heel erg aan elkaar gewaagd gedurende deze best of five. Splyce en FC Schalke 04 gingen tot het uiterste gaatje. De eerste game werd de toon al gezet voor deze kwart finale. Na een spannende pot wist FC Schalke 04 de game te winnen door een stiekeme back door in de base van Splyce. In de twee games die daarop volgde had Splyce een antwoord gevonden en bracht de stand op 2-1. Maar de match point werd niet benut en FC Schalke 04 kwam langszij. In de silver scrapes game was het spannend tot het eind. In een alles beslissende teamfight kwam FC Schalke 04 als winnaar uit de bus. Zij nemen het op tegen Team Vitality in de halve finales.
Zo spannend dat de eerste kwart finales was, zo eenzijdig was de tweede kwartfinale van de EU LCS. G2 Esports nam het op tegen Misfits Gaming. Beide teams kenden interne problemen waardoor ze games verloren in aanloop naar de play offs. Één team wist zich in de afgelopen week van die problemen af te doen. Misfits Gaming domineerden de drie games die ze nodig hadden om G2 Esports te verslaan. Met name Maxlore en Hans Sama speelden één van hun beste games deze summer split. Misfits Gaming neemt het in de halve finale op tegen Fnatic.

NA LCS

De teams uit de NA LCS volgden bij hun eerste kwart finales prima het voorbeeld uit de EU LCS. De eerste game tussen Echo Fox en Team Solo Mid was er één om van te genieten. Team Solo Mid begon de series goed door verrassend de eerste game te pakken. Daarna leek Echo Fox orde op zaken te stellen. Game twee en drie werden overtuigend gewonnen van Team Solo Mid. Echter Team Solo Mid gaf zich niet gewonnen. Team Solo Mid knokte voor wat het waard was en plaatste zich voor de halve finale. Hierin staan ze tegenover Cloud9.
En ook de tweede kwart finale was een do over van de EU. 100 Thieves overklaste FlyQuest in de kwart finale. En met name in de eerste twee games zag FlyQuest alle hoeken van Summoners Rift. In de derde game leek FlyQuest terug te komen, maar door een enorme blunder van Wildturtle de ADC van FlyQuest, won 100 Thieves als nog de game. 100 Thieves neemt het komende weekend op tegen Team Liquid voor de halve finale.