29 mei 2024

Gamescom: Rise of Industry presentatie

Kasedo Games heeft ons uitgenodigd om op Gamescom een presentatie bij te wonen van Rise of Industry.

Rise of Industry is een strategisch tycoon spel dat je in de schoenen plaatst van een industrieel in de vroege 20e eeuw. Bouw en beheer je groeiende imperium in een levende, ademende en procedureel gegenereerde wereld die voortdurend evolueert en zich aanpast aan je speelstijl.
Als een beginnende ondernemer bouw je fabrieken, bouw je efficiënte transportlijnen, verplaats je grondstoffen, maak je eindproducten klaar en regel je handel met de ontwikkelende steden in de wereld, waardoor ze de middelen krijgen die ze nodig hebben om te bloeien – want als ze groeien en bloeien, dan doe jij dat ook.
Rise of Industry
Ontworpen met het oog op zowel toegankelijkheid als diepgang. Heeft Rise of Industry genoeg strategische complexiteit en herspeelbaarheid om de meest ervaren fans van het genre te bevredigen, terwijl de eenvoudig te begrijpen mechanica ervoor zorgen dat nieuwe spelers er ook van zullen houden.
De game is niet oneindig en er is een end-game. Buiten natuurlijk een perfecte samenleving te creëren word de focus gelegd op research. Door een top research project te voltooien zoals bijvoorbeeld een auto prototype kun jij de game uitspelen. Hierna genereert de game een score. Deze score houd met alles rekening en met een tweede playthrough kun je dan proberen om jouw score of die van een ander te verbeteren.
De developers hebben de code van de game vrijgegeven. Hiermee willen ze stimuleren dat spelers zelf van alles gaan creëren in de game. En als ze dit dan weer delen in de community zijn de mogelijkheden in Rise of Industry oneindig.
Rise of Industry

Kenmerken Rise of Industry:

  • Ervaring op maat voor elke speler. Specialiseer in alleen handelen, produceren, verzamelen of een combinatie en onderzoek grotere en betere dingen.
  • Gebruik PR & Marketing om favour (of schade reparatie ) te krijgen bij uw zakelijke partners.
  • Kies uit meer dan 100 individuele producten. Beheer het productieproces van het oogsten van grondstoffen tot het leveren van het eindproduct aan lokale winkels en stadslui.
  • Bouw en beheer een solide transportnetwerk om een ​​efficiënte overdracht van goederen mogelijk te maken via tal van vrachtwagens, snelle treinen en grote luchtschepen.
  • Wees voorbereid op felle concurrentie. Geavanceerde stad en stad A.I., zorgen voor een intelligente en veranderende gamewereld, zodat jij niet de enige bent die op zoek is naar de beste deal.
  • Enorme, procedureel gegenereerde kaarten zorgen ervoor dat je altijd ruimte hebt om je rijk uit te breiden. Of het nu gaat om het testen van scenario’s of de sandbox mode waar verbeelding je enige limiet is.
  • Zorg dat jij je snel aanpast aan het huidige zakelijke klimaat met contracten, willekeurige gebeurtenissen en speurtochten die je scherp blijven houden en geld laten binnenstromen.
  • Ga groen of ga naar huis: vervuiling, ziekte en andere industriële bijproducten zullen uiteindelijk wachten op de niet gewetensvolle tycoon.
  • Aldoor veranderende biomen zullen verschillende milieu uitdagingen bieden. Terwijl je ernaar streeft het meeste uit de kaart te halen. Potentiële oliereserves verliezen omdat een vervuilde toendra smelt in velden of vruchtbare graslanden verwelken en veranderen in dorre woestijn. Alles is mogelijk.
  • Klaar voor wereldwijde dominantie? Buig en breek jouw vrienden in een economische wurghouding in multiplayer mode (multiplayer zal na release toegevoegd worden)

Rise of Industry
Rise of Industry is al uit op Steam in early acces sinds februari 2018. Volledige release is voorlopig bedoeld voor Q1 2019. De game zal beschikbaar zijn voor PC en Linux.