21 april 2024

Gamescom 2018: Hands-on met Trüberbrook

Trüberbrook is een point-and-click adventure game die wordt uitgegeven voor Headup Games. Trüberbrook is een dorpje in Duitsland, waar jij als Amerikaanse student, Hans Tannhauser, naar toe gaat. Je hebt een gratis verblijf in de loterij gewonnen, maar je kunt je niet herinneren dat je mee hebt gedaan aan een loterij..

Toch maar ingegaan op de prijs reis je naar Trüberbrook. Het is 1967 en de Koude Oorlog is in volle gang. Rusland en Amerika racen om als eerst een voet op de maan te zetten, maar jij neemt even een korte pauze van je drukke studenten leven. Het seizoen is net afgelopen dus het is ontzettend rustig in het dorpje. Je wordt vriendelijk ontvangen in de herberg, maar niet lang na je aankomst gaan er vreemde dingen gebeuren. Documenten raken vermist. Er is duidelijk iemand in je kamer geweest en heeft het op jou gemunt. Langzaam aan raak je de bevolking kennen, maar de ene persoon is net iets vreemder dan de ander. Wat is er aan de hand in Trüberbrook?
De game is ontzettend mysterieus en zit vol met volledig ingesproken karakters, puzzels en wegen die je kunt bewandelen. Jouw keuze heeft namelijk impact op het verhaal. Er zijn geen 30 verschillende eindes maar wel een aantal heb ik me laten vertellen. Jouwe keuzes maken uit hoe de volgende situatie wordt vormgegeven. Je kunt interessante gesprekken voeren met bewoners en zelfs machines. In een sequentie van de game had ik toegang nodig tot een bepaalde ruimte. Een robot blokkeerde de weg omdat ik niet geautoriseerd was. Logisch. Een kort gesprekje met de robot en we werden langzaam vrienden. De robot heeft ons doorgelaten daarna.
de robot
Het mooiste van de game is dat de hele wereld is geknutseld met miniaturen. Deze miniaturen zijn vervolgens door een 3D scanner gegaan en in de wereld gebracht. Dit heeft werkelijk jaren aan werk gekost en het ziet er heel apart uit. Vooral om de creaties in werkelijk te zien en vervolgens op het scherm. Ik heb er helaas geen foto van gemaakt, maar het is toch iets unieks.
Trüberbrook
Trüberbrook zit vol mysterie en we kijken er naar uit om dit te ontrafelen!

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →