29 mei 2024

Nicalis teaset The Binding of Isaac: Repentance

Nicalis Inc, het bedrijf dat met Edmund McMillen The Binding of Isaac: Rebirth heeft gemaakt, heeft een video geplaatst op Twitter. In de video zien we een teaser voor The Binding of Isaac: Repentance. Het is nog onduidelijk of het om een nieuwe game in de franchise gaat of een add-on voor de bestaande game.

Edmund McMillen heeft in 2011 de eerste game in de franchise van The Binding of Isaac uitgebracht. In 2014 kwam hij samen met Nicalis Inc met The Binding of Isaac: Rebirth. Deze nieuwe versie in de franchise werkte op een nieuwe engine zodat het mogelijk was dat de game meerdere uitbreidingen zou kunnen krijgen. In 2015 kreeg Rebirth een DLC genaamd Afterbirth en in 2017 volgde de Afterbirth+ DLC. Het bleef echter niet bij de DLC’s als toevoegingen aan de game. The Binding of Isaac: Rebirth had namelijk ook een sterke support voor player-made mods en deze werden aan de game toegevoegd in de vorm van booster packs. De laatste toevoeging was mei dit jaar.

Nieuwe teaser

Na mei dit jaar was het kort stil rondom The Binding of Isaac, maar de stilte is voorbij. Nicalis en McMillen hebben namelijk tweets geplaatst, die suggereren dat er nieuwe Isaac content aan gaat komen. Nicalis plaatste een tweet met een korte teaser, waarin de titel The Binding of Isaac: Repentance in beeld verschijnt. McMillen heeft ongeveer op hetzelfde moment getweet dat dit jaar het jaar van Isaac is. Het is nog onbekend wat Repentance zal zijn, maar de game zal getoond worden op Pax West 2018. Dit evenement zal plaatsvinden van 31 augustus tot en met 3 september. Het duurt dus niet lang meer totdat we meer weten over The Binding of Isaac: Repentance.