30 mei 2024

eSports: Summer split finales EU en NA LCS

Aanstaande zondag is het dan eindelijk zover, dan worden de finales gespeeld in de EU en NA LCS. Welke twee teams plaatsen zich direct voor Worlds en winnen de titel champions of the summer split? Voorafgaand aan de finales zijn er op zaterdag de troostfinales voor plek drie en vier.

De grote finale in de EU LCS gaat tussen Fnatic en FC Schalke 04. Fnatic won de afgelopen spring split, en na paar kleine foutjes aan het begin van de summer split, staan ze nu als favoriet in de finale. Fc Schalke 04 is een team met veteranen en rookies die zich een weg naar de top hebben gebaand. Los dat Fc Schalke 04 een grote voetbalclub is, bestempelen ze het harde werken van afgelopen jaar nu met finale plaats. Als Fc Schalke 04 wint zullen ze direct geplaatst zijn voor Worlds. Bij verlies moeten ze nog eerst door de gauntlet heen voor een plek op Worlds. Voor Fnatic is het een stuk simpeler. Bij zowel winst als verlies speelt het op Worlds. Dit omdat ze al door hun winst in de spring split genoeg punten hebben verzameld.
De finale in de EU LCS is tevens te zien in een tal van bioscopen door het hele land. Wanneer je een kaartje koopt voor de bioscoop, krijg je een limited Coca Cola League of Legends beker en een hextech chest met key. Klik hier om te zien waar je de finale in de bioscoop kan bekijken.
In de NA LCS hebben we de clash tussen Team Liquid en Cloud9. Team Liquid bevindt zich in een zelfde soort situatie als Fnatic. Ook zij wonnen de spring split en zijn dus zo goed als zeker van deelname aan Worlds ongeacht de uitslag. Cloud9 echter dient alles te geven voor de titel en Worlds. Maar mocht Cloud9 winnen dan presteren zij één van de meest bizare comebacks in de NA LCS geschiedenis.