30 mei 2024

eSports: Terugblik halve finales EU en NA LCS

Over een paar dagen beginnen de finales in de summer split van de EU en NA LCS. Afgelopen weekend werden de halve finales gespeeld. En wat werden we getrakteerd op een aantal mooie games. Fc Schalke 04 nam het op tegen Team Vitality en Fnatic speelde tegen Misfits Gaming. In de NA LCS stonden Team Solo Mid tegenover Cloud9 en 100 Thieves tegen Team Liquid.

De eerste halve finale die gespeeld werd, was in de EU LCS met Fc Schalke 04 tegen Team Vitality. De rivaliteit tussen de ADC’s van de teams was tijdens deze serie duidelijk te zien. Beide spelers waren ijzersterk in de games die gespeeld werden. Maar Upset de ADC van Fc Schalke 04 was net even beter. Mede dankzij zijn sterke speelstijl wist hij de benodigde drie games binnen te slepen. Hiermee bereikte Fc Schalke 04 voor het eerst de finale van de EU LCS.
Fnatic tegen Misfits Gaming was een wat meer eenzijdige game. De terugkeer van Rekkles bij Fnatic was goed te merken in de eerste game. Op zijn signature champion Tristana bezorgde hij Fnatic de eerste game winst op. In de tweede game zagen we heel even de goede vorm van Misfits Gaming uit de kwart finale. Echter in de twee games die daarop volgde wist Fnatic mede door Caps hun midlaner het tij te keren en een plek in de finale te bemachtigen.

NA LCS

Team Solo Mid tegen Cloud9 werd een echte kraker. Beide teams hebben een flinke historie tegen elkaar en deze game wordt ook wel als de klassieker gezien. En dat was goed te zien in de gespeelde halve finale. Beide teams moesten tot het uiterste gaatje gaan om de winst binnen te halen. Maar door een slechte draft van Team Solo Mid in de laatste game, wist Cloud9 als winnaar uit de bus te komen. En zo gaat de comeback van Cloud9 verder. Van laatste plek halverwege de groepsfase naar plek in de finale.
Team Liquid had wat minder moeite in de halve finale. Zij speelden tegen 100 Thieves. Hoewel 100 Thieves een sterke team is, verliezen ze veelal van Team Liquid. En zo ook nu weer in de halve finale. De manier waarop Team Liquid speelt blijkt toch elke keer weer de achilles pees te zijn voor 100 Thieves. Doublelift van Team Liquid kan zondag gelijk komen met de record houder Bjergsen. Doublelift heeft momenteel vier bekers en Bjergsen heeft er vijf.