20 mei 2024

Nintendo Direct uitgesteld vanwege aardbeving in Japan

Komende nacht zou een Nintendo Direct plaats vinden. Gistermiddag werden we verrast met een aankondiging voor een nieuwe Nintendo Direct uitzending. Helaas zal deze niet door gaan door een aardbeving in de stad Hokkaido, Japan.

De Nintendo Direct van 6 op 7 september zou 35 minuten lang zijn geweest. Tijdens dit evenement worden er Nintendo 3DS en Nintendo Switch games getoond die in de planning staan voor beide consoles. Nintendo heeft laten weten dat zij binnenkort een nieuwe datum en tijd zullen aankondigen. Helaas moeten we dus nog even geduld hebben.


Een aantal dagen vóór de aankondiging werden al geruchten verspreid omtrent een nieuwe Nintendo Direct op 6 september. Vele fans geloofde dit in eerste instantie niet. Het is namelijk heel ongebruikelijk voor Nintendo om zo kort dag een Direct aan te kondigen. Zeker niet voor de maand september. Toch bleken de geruchten waar te zijn, maar helaas zal de Direct niet doorgaan en wachten we op een nieuwe datum.
Link naar Nintendo Direct website
Het evenement werd de eerste keer uitgezonden op 21 oktober 2011. Hierin stond vooral de Nintendo 3DS centraal. Er werden veel nieuwe features voor de 3DS getoond en Super Mario 3D Land en Mario Kart 7 kregen een releasedatum. Voor de Wii werd er tijd besteed aan The Legend of Zelda: Skyward Sword. De samenvatting van Reggie Fils-Aime vind je hieronder.

Wat hopen jullie dat Nintendo gaat laten zien tijdens deze editie? Laat het ons weten in de reacties hieronder.