28 mei 2024

NieR: Automata's novel schijnt meer licht op story

Viz Media heeft een wereldwijde pre-order aangekondigd genaamd Long Story Short. Dit is de eerste van twee verhalen die extra context op de story en de personages van de game legt.

Het boek voor NieR: Automata is in oktober beschikbaar, op 1 oktober om precies te zijn. Hij is in Japan al te verkrijgen dus pas op voor spoilers, want het internet is een donkere plek vol losgelaten geheimen! Long Story Short is geschreven door Jun Eishima en Yoko Taro. De novels moeten werken als een inloop op het verhaal en de personages en is ook toegankelijk voor degene die niet bekend zijn met het NieR verhaal en de lore erachter.
Ook zullen er personages inzitten die niet in de Automata game voorkwamen. Degene die wel bekend zijn met de game kunnen dus gewoon genieten van een origineel verhaal om hun kennis over de story aan te vullen. Pas op, want ook je perceptie over de protagonisten kan hierdoor veranderen. De Japanse versie bevat zeven verhaallijnen, opeenvolgend en uiteenlopend. Of de translatie-versie dit ook zal hebben is nog niet zeker..
NieR Automata Story
Als jij Long Story Short wilt pre-orderen, dan kan die voor 15-20 Euro, dit ligt eraan of jij voor de digitale of de fysieke versie kiest. NieR: Automata was één van de betere cult-games van vorig jaar en kwam boven de 9 uit in veel reviews. Dit vooral door de unieke gameplay en een voor Japanse standaarden geweldig verhaal geïmplementeerd in een game die compleet aanvoelde.
Wat vond jij van NieR, ga jij de novels kopen? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →