28 mei 2024

Destiny 2: Forsaken krijgt hotfix

De Destiny 2: Forsaken uitbreiding is een kleine week uit maar heeft nog zijn probleempjes. Het zijn niet echt game-breaking bugs maar wel onderwerpen die de speler nog niet hoort te spelen.

Destiny 2: Forsaken is nog maar net uit en velen hebben hem grotendeels al uitgespeeld. Toch zijn er altijd nieuwschierige mensen die dingen gaan uitproberen of onderzoeken. Zo zijn er mensen die de nieuwe Raid al in kunnen door een paar glitches. Zodra spelers in deze raid komen, kunnen zij nieuwe gear verzamelen. Dit hoort echter niet want de raid komt pas over een aantal dagen uit.
Bungie zal echter geen maatregelen nemen tegen de mensen die deze glitch hebben gebruikt, zo dus al “raid gear” hebben ontvangen. Zij claimen dat deze bug simpelweg een fout is van hun kant.
Nu we toch al praten over de raid; Guardians kunnen het ook lastig krijgen om fatsoenlijke gear te ontvangen. Hierbij hebben we het over de daily en weekly powerful rewards die te behalen zijn. Dit zijn items die je als beloning krijgt voor het doen van een opdracht. Normaal moeten deze stukken gear hoger zijn dan het huidige wat je aan hebt, zo kan een speler zich klaarmaken voor de end-game. Nu is het probleem dat de meeste items die je krijgt lager zijn dan wat je al draagt. Dit kan tot problemen leiden aangezien veel mensen de nieuwe raid als eerste willen spelen.

Ban door disconnect.. grapje

Veel games kennen natuurlijk deze regel. Disconnect je te vaak van een (ranked) game, dan kun je een tijdelijke ban verwachten. De nieuwe multiplayer mode Gambit wordt echter overrompeld door een plaag. Een flink aantal mensen worden simpelweg uit de game geschopt omdat de servers nogal kuren hebben. De server denkt dat de speler zelf het spel verlaten heeft en geeft deze een 15 minuten cooldown/ban op Gambit. Dit is wel begrijpelijk maar dit kan heel irritant zijn als je meerdere keren achter elkaar uit het spel wordt geschopt.

Letterlijk power levelen

Destiny 2: Forsaken heeft veel methodes waardoor de speler kan levelen, qua normale levels maar voornamelijk zijn Light. Natuurlijk is er ook weer een exploit gevonden waardoor spelers super snel een Prime Engram kunnen krijgen. Deze engrams zijn hetzelfde als Powerful Gear maar zijn te verkrijgen door allerlei dingen te doen; Denk bijvoorbeeld aan Public Events, Strikes, matches in de Crucible, ga zo maar door.
Mensen die misbruik hebben gemaakt van deze exploit zullen een matige straf krijgen. Zodra alle bugs worden geupdate zullen de spelers die misbruik hebben gemaakt van de Prime Engram exploit 2 tot 3 weken geen engrams meer kunnen krijgen. Normale natuurlijk wel maar de Prime Engrams vallen dan even buiten de boot.