20 mei 2024

Dead by Daylight: Shattered Bloodline

Ben je klaar voor kippenvel? Mooi, want een nieuw hoofdstuk is uit voor de bloedstollend enge game ‘Dead by Daylight’! Het nieuwe hoofdstuk bezit een nieuwe map, een nieuwe overlever, een item en natuurlijk een griezelige moordenaar. Wie zal het zijn?

De nieuwe map in Dead by Daylight heet ‘The Yamaoka Estate: Family Residence’ en het is in het bezit van de Tamaoka familie. De grondlegger van de familie was een strijder op het slagveld. Hij maaide leger na leger neer met zijn katana. Met al deze victorieuze overwinningen kwam geld, hij liet een prachtig huis bouwen en een tuin aanleggen. Generatie op generatie woonden de familieleden op deze grond. Maar de familie viel uit elkaar. Kinderen gingen studeren, mensen raakte ziek en het geld ging op. Het ongeluk liet een verwaarloosd huis achter…
Shattered bloodline dead by daylight
Adam Francis mag zichzelf een nieuwe overlever noemen, of hij daar nou zo blij mee is? Adam is een Jamaicaanse docent en zeer ijverig. Hij had alleen maar hoge verwachtingen van niet alleen hemzelf, maar ook zijn studenten. Van nature is hij een aardige man, dit maakt dat hij zich snel kan aanpassen in situaties. Zijn tactieken in het spel zijn onder andere de moordenaar afleiden, moeilijke situaties overleven en gaandeweg leren in het spel. Hoe verder in het spel, hoe meer Adam weet. ‘Diversion’ is de perk dat wanneer je in de radius van de killer staat je een steentje kan gooien. Dit zal de moordenaar afleiden, het geeft namelijk een luid geluid. ‘Deliverance’ activeert wanneer jij een medespeler van de haak haalt. Wanneer dit voorkomt heb je daarna een 200% kans om jezelf te redden van een hook. Als dit je lukt breekt de haak voor een aantal seconden. Tot slot is er de perk ‘autodidact’. Je start het spel met een -25% progressie op skill checks. Hoe meer succesvolle skill checks hoe sneller je progressie zal maken! Adam komt met een Graduation Day Suit, deze skin kan niet gekocht worden los van de DLC.
Shattered bloodline dead by daylight
Tot slot de nieuwe killer! ‘The Spirit’ is een meedogenloze moordenaar gevoed door wraakzuchtige gevoelens. De pijn en het ongeluk wat haar familie is aangedaan zal ze loslaten op de survivors. Yamaoka’s Haunting, de kunst om anderen de stuipen op het lijf te jagen wanneer ze het niet verwachten. Ze kan zich snel verplaatsen, wel zal ze het zicht verliezen op spelers die vluchten, maar de markeringen blijven. Na het versneld verplaatsen is er een cooldown, langzaam komen de krachten weer terug om opnieuw te verdwijnen en verschijnen. Haar eerste perk is ‘Spirit Fury’, iedere keer wanneer de killer een pallet moet breken zal ze bozer worden, na een aantal keer zal de Spirit de volgende pallet in één klap vernietigen. ‘Hex: Haunted Ground’ maakt dat er twee actieve Hexen spawnen. Wanneer een overlever één van de twee kapot maakt laat dit alle spelers in het veld zien aan de killer. Tot slot is er ‘Rancor’, een Obsession perk. Wanneer de obsessie een generator maakt zal de speler de killer zien. Maar, als de obsessie sterft zal bij iedere generator iedereen te zien zijn voor de killer.
Headset op vol volume, wachten tot middernacht en spelen maar! De uitbreiding is nu verkrijgbaar op Steam!

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →