18 mei 2024

Sony kondigt Playstation Classic Mini aan

https://www.youtube.com/watch?v=nl2h8LDq_oI

Sony kondigt een uurtje geleden hun eigen mini console aan. De Playstation Classic Mini wordt een kleinere versie van de Playstation 1, de nostalgie stijgt het dak uit in ieder geval!

De console komt met twintig ‘generation-defining’ games. Hier zitten games bij als Final Fantasy VII en Wild Arms. De console verschijnt in december dit jaar, op de derde om precies te zijn. Dit is ook de dag dat de originele Playstation lanceerde in 1994. De mini versie is 45 procent kleiner dan zijn moeder. De mini variant van de Playstation wordt geleverd met een HDMI en USB kabel. Er wordt geen adapter mee geleverd. Daarnaast bevat de console standaard twee controllers.
Playstation Classic Mini
Het is geen verrassing dat Sony dit doet. Gezien de plug-and-play klassieke consoles langzaam een nostalgische hype aan het worden is. Nintendo die ermee begon en Sony die het nu oppakt. Wat vinden jullie van deze keuze vanuit Sony? Laat het ons weten in de reacties hier beneden, wij zijn benieuwd naar jouw mening! Bij ons is de redactie er in ieder geval vrij enthousiast over!
playstation classic mini
De Playstation Classic lanceert op 3 december 2018 in een winkel in jouw buurt! Ga jij de console halen?…

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →