26 mei 2024

eSports: European Masters de opvulling tussen LCS en Worlds

Deze week is de groepsfase begonnen van de European Masters. European Masters is het toernooi wat de leegte tussen de LCS splits en Worlds opvult. In dit toernooi spelen de sterkste regionale teams tegen elkaar. Van diverse Europese landen of regio’s strijden hun top teams om de eer van hun land of regio.

Benelux is z’on regio die in de tweede editie een ticket heeft gekregen voor de European Masters. Team Echo Zulu, een volledig Nederlands team, heeft die ticket weten te bemachtigen tijdens de Benelux Premier League. Zij mochten deze week zich meten met de top van Europa.  Hun loting kwam uit in groep B. Team Echo Zulu werd samen geloot met ASUS ROG Elite(Balkans), Gentside(Frankrijk) en Misfits Academy(UK). Een vrij pittige groep voor onze Nederlandse vertegenwoordiging.
Plaatsing voor de knock out ronde is echter niet meer mogelijk.  De eerste twee games gingen verloren aan ASUS ROG Elite en Gentside.  Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Vooral hun game tegen Gentside toonden ze dat ze wel degelijk op dit niveau mee kunnen draaien. Echter maakten ze onnodige fouten en die werden herhaald in de tweede game.
Qua mechanics en laning fase kan Team Echo Zulu prima meekomen met de andere teams. Echter de macro’s van de game en de shotcalling, vormen de grootste problemen voor hun. Doordat de andere teams verder zijn en meer ervaring hebben, zie je dat ze daarin achter de feiten aanlopen. Maar dat is iets waar ze aan kunnen werken. Zeker nu ze zelf de ervaring hebben opgedaan tegen de grotere teams uit Europa kunnen ze dit wellicht meenemen naar volgend jaar.
Gelukkig voor de Nederlandse fans en voor de Benelux won Team Echo Zulu hun laatste game tegen Misfits Academy. In een vrij lange game wisten ze de laatste team fights te winnen. Team Echo Zulu kan met opgeheven hoofd afscheid nemen van European Masters.