28 mei 2024

eSports: Worlds play-in stage afgerond, Groups bekend!

Het eerste deel van Worlds 2018 zit erop. Na een week van strijd in de play-in stage zijn er van de twaalf teams vier overgebleven. Zij vullen de groepen aan die al reeds bekend waren gemaakt tijdens de loting. Goed nieuws voor Europa, G2 Esports heeft zich als derde team uit de EU geplaatst voor de groepsronde.

G2 Esports één van de vertegenwoordigers van Europa, had het wel even moeilijk in hun strijd naar Groups van Worlds 2018. Op de eerste dag verloren zij hun eerste game en wonnen net aan hun tweede game. Op de tweede dag zagen we een heel ander G2 Esports. Ze wonnen beide games en wonnen aansluitend de tie breaker om de eerste plek hun in groep.  Bij hun play-in final waren ze met 3-1 te sterk en plaatsten zij zich voor de groepsronde. G2 Esports neemt plaats in groep A samen met Flash Wolves, Afreeca Freecs en Phong Vu Buffalo.
Cloud9 won hun groep weliswaar met 4-0 maar in de finale van play-in hadden ze alle vijf de games nodig om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Helaas voor Cloud9 werden ze ingedeeld in de zwaarst mogelijke groep. En wel in de groep des doods, groep B. Cloud9 gaat de strijd aan met Royal Never Give Up, Gen. G., Team Vitality.
Edward Gaming was veruit de sterkste team die we zagen tijdens de play-in stage. Hoewel ze een slippertje maakten, plaatste zij zich simpel voor de finale. En ook de finale werd makkelijk met 3-0 score gewonnen. Edward Gaming mag zich nu gaan bewijzen in groep C. Daarin zullen ze het opnemen tegen KT Rolster, Mad Team en Team Liquid.
G-Rex is één van de verrassingen van de play-in. Niemand had gedacht dat ze zo overtuigend door de play-in stage gingen. Ze wonnen al hun games in de groepsronde en waren in de finale met 3-1 te sterk. G-Rex mag zich nu gaan meten met een sterke groep D. In groep D zullen ze moeten strijden tegen Fnatic, 100 Thieves en Invictus Gaming.