19 april 2024

Spelers kunnen binnenkort hun naam veranderen op de PS4

Het heeft een tijdje geduurd voordat een naam veranderings functie beschikbaar is gemaakt. Gelukkig is het nu eindelijk zo ver, PSN-Gebruikers kunnen binnenkort hun naam veranderen. Zo kondigde Sony aan op hun blog.

Natuurlijk zit er ook een klein addertje onder het gras, alleen de eerste keer je naam veranderen is gratis. Daarna kost deze dienst 9,99 euro, tenzij men een PlayStation Plus-lidmaatschap heeft dan krijg je 50% korting en kost het nog maar 4,99 euro, mocht er dus interesse zijn om je naam te veranderen, dan kan je dit doen via de profielpagina in de instellingen van de PS4.
Nadat een naam is aangepast is het mogelijk om de oude naam hiernaast te vertonen, zodat vrienden de gebruiker nog kunnen herkennen. Na deze keuze is gemaakt, is het echter niet meer mogelijk om dit terug te draaien. Dit werkt overigens alleen in PS4-games die na 1 april dit jaar zijn uitgekomen. Oudere titels zullen deze dubbele naam niet vertonen. Bij problemen met de nieuwe PSN-naam kan dit op elk moment gratis worden teruggezet.
De preview-fase begint “binnenkort” en eindigt in november. Begin volgend jaar wordt de mogelijkheid om de naam te veranderen naar alle PS4-eigenaars uitgerold.
Het aanpassen van gebruikersnamen op PlayStation Network is al jaren een veelgevraagde functie onder gebruikers. Sony was al langer bezig met de functie, maar deed er lang over wegens technische uitdagingen