18 mei 2024

Peter Dinklage zegt vaarwel, gezien Thrones tot een einde komt

Game of Thrones krijgt nog één laatste seizoen in het mooie 2019. Peter Dinklage wilde het graag hebben over zijn laatste dag op de set en zijn verhaallijn in seizoen 9. Buiten dat wilt hij ook alvast vaarwel zeggen.

Peter Dinklage speelt Tyrion Lannister in de show, één van de fan-favorieten. Zijn rol in de serie zag al meerdere malen een vaag einde, maar hij heeft tot zover al zijn uitdagingen overleefd en is ondertussen één van de grootste personages geworden. Dinklage ging in gesprek met Vulture en liet daar weten hoe zijn laatste sessies eruit zagen. Hij zegt allereerst dat zijn allerlaatste shooting een beetje een anti-climax was, gezien de serie niet in chronologische volgorde werd gefilmd. Buiten dat filmde de serie natuurlijke meerdere einden en zelfs de cast heeft geen flauw idee welk van dezen nu daadwerkelijk de uiteindelijke show zal eindigen. Iedereen weet hoe bruut Game of Thrones is en dat Dinklage het zover heeft gehaald is al een wonder op zichzelf, gezien de meeste favorieten als eerste onthoofd worden.

“Nothing is shot chronologically, so you don’t get some big mountaintop scene or anything. It’s just, “That’s a wrap on Peter Dinklage,'” the actor said. “But as anticlimactic as it was, my last day was also beautifully bittersweet. A lot of people whom I love were on set that day. Even if they weren’t working, they came to set, which was beautiful.”

Dinklage liet ook weten dat hij hetzelfde voor zijn collega’s deed en dat hij op iedere laatste dag aanwezig was, zelfs als hij zelf al klaar was of die dag niet hoefde te werken. Ook laat hij weten dat het een emotionele achtbaan was, gezien sommigen in de serie opgegroeid zijn van klein kind, naar jong-volwassene. Denk aan Sansa, Arya of Bran. Ook Jon Snow was nog een jonkie toen de show begon met seizoen 1. Nu, bijna negen seizoenen later, is iedereen met elkaar opgegroeid.

“I won’t say their name or their character’s name, but one of the young people on the show wrapped this past season and everybody was a wreck,” Dinklage said. “This person had grown up on the show, you know? They were a child and now they were an adult. And then they’re done. It’s like we were witnessing this person saying good-bye to their childhood. I know Game of Thrones is just a TV show, la-di-da, but it was our life.”

 
De vraag luidde natuurlijk ook, wat gaat er met Tyrion gebeuren? Daar gaat Dinklage natuurlijk geen anekdote over geven, gezien hij zwijgrecht heeft en de lol niet wilt verpesten, wel zegt hij het volgende…

“I feel very, very–I’m trying to find the right word. I think he was given a very good conclusion,” he said. “No matter what that is–death can be a great way out.”

Dit betekend niet dat Tyrion ook daadwerkelijk zal overlijden, maar wel dat de mogelijkheid bestaat, in combinatie met het filmen van meerdere einden weet je nooit hoe dingen kunnen lopen ;).
Het laatste seizoen voor Game of Thrones zal ergens in 2019 beginnen voor ons, ga jij de show kijken? Laat het ons weten in de comments hier beneden!

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →