28 mei 2024

World War 3 krijgt early access

The Farm 51 is bezig aan een first-person shooter die door het leven gaat met de naam World War 3. De game is al een tijd te pre-orderen maar de studio heeft laten weten dat de game over een paar dagen in Early Access gaat.

World War 3 pakt het tactische, hedendaagse oorlogsvoering aan en vergroot deze naar een globale schaal. Waar de Halo series Science Fiction is, Battlefield zijn destructieve elementen bevat en Call of Duty gefocussed is op snelheid, valt World War 3 buiten de boot. Deze game speelt zich weliswaar in de toekomst af maar houdt rekening met de realiteit. Hierbij bedoelen we dat je personage geen superhelden kracht heeft of een oneindige rugzak. World War 3 trekt de speler mee met zijn sterke details: ieder geweer die anders aanvoelt en waarbij potjes gewonnen kunnen worden door samenwerking met jouw team.
De game is uiteraard gebaseerd op multiplayer. Iedere match zal ontstaan uit 64 spelers, dit betekent dus twee teams van 32. Tot nu toe weten we dat World War 3 twee game modi heeft; Warzone en Recon. In Warzone reis je af naar echte locaties op de aardbol, zoals Berlijn of Warschau, waar jij in een wervelwind van lood moet proberen de tegenstander terug te dringen. Tegelijkertijd moet je je eigen positie ook verdedigen, vergelijkbaar met touw trekken.

Recon is een game mode waarin individuele beslissingen iets meer van belang zijn. Zo wordt je op een missie gestuurd om met een klein team “high value targets” moet uitschakelen. Zo kun je met je team overleggen of jullie samen het vuur openen of voor een stille methode kiezen.
World War 3 is al een tijdje te pre-orderen en was ook aanwezig op Gamescom 2018. The Farm 51 heeft dan ook recent aangekondigd dat het spel in Early Access gaat. Dit zal vanaf 19 oktober 2018 zijn, een precieze tijdstip hebben zij niet gegeven.