18 mei 2024

Dit zijn alle Playstation Classic Games

Oude consoles in miniatuur formaat. De meest bekende zijn ondertussen die van Nintendo, waarbij de NES en SNES zijn voorzien van een mini versie met voor geïnstalleerde titels. Sony doet vrolijk mee en brengt in december een eigen mini console uit.

De Playstation Classic zal vanaf 3 december wereldwijd verkrijgbaar zijn. Indien je nog geen pre-order hebt staan voor dit apparaatje hoop ik dat je er nog ergens een uit kunt vissen want ze gaan als warme broodjes over de toonbank! Vandaag heeft Sony bekend gemaakt welke 20 games zijn geïnstalleerd op de Playstation Classic. Kijken we even mee naar de volledige lijst?
• Battle Arena Toshinden™
• Cool Boarders 2
• Destruction Derby
• Final Fantasy VII
• Grand Theft Auto
• Intelligent Qube
• Jumping Flash
• Metal Gear Solid
• Mr Driller
• Oddworld: Abe’s Oddysee®
• Rayman
• Resident Evil™ Director’s Cut
• Revelations: Persona
• Ridge Racer Type 4
• Super Puzzle Fighter II Turbo®
• Syphon Filter
• Tekken 3
• Tom Clancy’s Rainbow 6
• Twisted Metal
• Wild Arms
Zoals je kunt zien zijn het niet de minste titels die op de console staan en doet de naam zijn eer aan met Playstation ‘Classic’ als het aankomt op deze oude klassiekers. U vraagt, wij draaien. Want toen de console werd onthuld smeekte ontzettend veel mensen om Grand Theft Auto. Het lijkt er op dat die wens vervuld wordt. Letten we ook even op de andere pareltjes uit deze lijst? Tekken 3, Metal Gear Solid, Resident Evil en niet te vergeten, Rayman!
De console wordt geleverd met twee controllers, een ingebouwde geheugenkaart en HDMI-kabel. Ga jij in december aan de slag met deze Classic? Sta jij in de ochtend voor jouw lokale game-boer te wachten, of wacht je rustig af tot het einde van het jaar zodat je hem tijdens de feestdagen mag uitpakken. “Och schat, wat een verassing. Dit had ik helemaal niet verwacht!”
Op 3 december zal het apparaatje op de markt verschijnen met een adviesprijs van €99,99.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →