19 april 2024

Geen Pro controller support voor Pokémon Let's Go

Pokémon Let’s Go Eevee en Pokémon Let’s Go Pikachu ondersteunen geen Nintendo Switch Pro controller. De reden hierachter is dat de game zo goed als volledig steunt op gyro controls, beter bekend als motion controls.

Het vangen van Pokémon in Let’s Go werkt zoals je misschien hebt kunnen zien ongeveer hetzelfde als in Pokémon Go. Er verschijnt een kring om de Pokémon heen en als je precies in de kring gooit heb je de meeste kans om de Pokémon te vangen. Des te kleiner de kring, des te groter de kans. Uiteraard moet je hier een soort zwaai van maken met je Joy-Con of Pokéball Plus.
De game kan je ook in handheld mode spelen. Hierbij zijn motion controls niet noodzakelijk, maar er zit een addertje onder het gras. Je kunt met je thumbsticks de bal mikken en gooien met de ‘A’ knop. Echter zal de game bewegingen registreren die je maakt met jouw Switch in de hand. Ongeveer hetzelfde als het richten met pijl en boog in The Legend of Zelda Breath of The Wild. Splatoon 2 maakt hier ook gebruik van. Het enige verschil is, dat je deze motion controls in beide games kunt uitschakelen. Deze lol gaat niet op voor Pokémon Let’s Go.
Probeer je dus goed te mikken met thumbsticks maar beweeg je een beetje met je Nintendo Switch in de hand? Dan heb je kans dat je mis gooit. De game is letterlijk speelbaar met slechts één Joy-Con, maar wil je een Pro controller gebruiken dan ben je aan het verkeerde adres. Zorg er dus voor dat je Joy-Cons goed zijn opgeladen voordat de game verschijnt! Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de Pokéball Plus. Waardoor je de game letterlijk kunt spelen met behulp van één enkele knop.
Wat vind jij er van dat de game geen Pro controller ondersteund? 

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →