2 maart 2024

YouTube kan gebruikt worden op de Nintendo Switch

YouTube is beschikbaar geworden op de Nintendo Switch. De YouTube app kan op dit moment gedownload worden in de Nintendo Eshop. Het is een van de eerste multimedia apps die naar de Switch gekomen is.

Het was een van de eerste dingen die fans zich afvroegen toen de Nintendo Switch gereleased werd: wanneer komen multimedia apps naar het platform. Het is namelijk een apparaat dat zowel als tablet kan functioneren als tv console. Dit lijkt toch het ideale platform voor streaming apps, zoals YouTube of Netflix. Het duurde allemaal even voordat hier meer informatie bekend over werd, maar het werd wel steeds meer waarschijnlijk dat deze apps naar de Switch gingen komen. Deze week was het eindelijk zover. Enkele multimedia apps zijn op de Switch gereleased. Het is nu mogelijk om YouTube en Hulu te gebruiken op de Switch. Dit heeft Nintendo naar buiten gebracht in een tweet.


YouTube en Hulu zijn dus gearriveerd op de Switch. Het zal niet lang duren voordat andere streaming apps, zoals Netflix, zullen volgen.