26 mei 2024

Sony zal geen persconferentie houden op E3 2019

De Electronic Entertainment Expo, ook wel bekend als E3, zal komend jaar een van zijn vaste klanten missen. Sony heeft namelijk aangekondigd dat zij niet aanwezig zullen zijn.

Sony is naast Xbox en Nintendo een van de reguliere gasten die we terug zien op de E3. Echter 2019 zal een verandering gaan brengen. Zo heeft Sony dit zelf aangekondigd via hun website, ook heeft het bedrijf ESA (organisator van E3) dit ook bevestigd. Grote concurrenten zullen echter wel aanwezig zijn; denk bijvoorbeeld aan Microsoft en Nintendo. De kleine studio’s hebben ook al bevestiging gekregen dat zij op E3 2019 zullen staan, dit zijn onder andere onze vrienden Take-Two, Activision en Ubisoft.
Voor de afwezigheid op E3 zijn natuurlijk een paar redenen gegeven. Voornamelijk zoekt Sony een nieuwe manier om met de community in contact te komen. Zo hebben zij gezegd dat het bedrijf, Sony Interactive Entertainment, momenteel opzoek is naar nieuwe innovatieve mogelijkheden om gamers te verzadigen. Zo hebben zij wel hun eigen evenement genaamd PlayStation Experience. Dit is vergelijkbaar met Nintendo Direct dat ook ieder jaar wordt gehouden.

Ook geen PlayStation Experience

PlayStation Experience zal dit jaar dan ook niet doorgaan. Sony vindt namelijk dat er té weinig nieuwe content beschikbaar is om de community bijeen te brengen. De games die Playstation momenteel op de planning heeft staan zijn Dreams en Days Gone, beide gepland voor 2019. Hiermee proberen zij te voorkomen dat de verwachtingen te hoog worden gelegd en spelers teleurgesteld worden. Voor Sony een paar moeilijke beslissingen maar zij denken dat het goede keuzes zijn.

Eerste afwezigheid sinds jaren

Sinds dat Sony in de game industrie is gestapt midden jaren ’90, hebben zij nog geen enkele E3 persconferentie gemist. Microsoft heeft, tussen Nintendo en Sony, de grootste persconferentie op E3. Nintendo heeft de laatste paar jaar alleen pre-recorded video presentatie’s laten zien. Voornamelijk de reden omdat alle nieuwe content omtrent Nintendo wordt aangekondigd via Nintendo Direct. Sony heeft op E3 2018 hun persconferentie op een nieuwe manier aangepakt; zo hebben zij de nadruk gelegd op vier grote titels die uit moesten komen. Het publiek kreeg een gedetailleerde uitleg over de game. Over deze stijl van presenteren was de feedback heel gemixt.