26 februari 2024

Square Enix heeft opnieuw een handelsmerk aangevraagd voor Parasite Eve

In de goede ouwe tijd van de PSX was Parasite Eve een van de meest originele horrorgames van zijn tijd. Fans smeken al jaren om een remake of remaster en misschien gaat het nog gebeuren ook. Ontwikkelaar Square Enix heeft namelijk opnieuw het handelsmerk voor de Serie aangevraagd, wat het precies zal inhouden is onbekend maar met de opkomst van remake’s dit jaar kunnen we hier wel op hopen.

De Parasite Eve-franchise bestaat uit drie games. De eerste twee kwamen in 1998 en 1999 uit en draaiden rondom politieagente Aya Brea die het opneemt tegen een oude, slechte entiteit genaamd Eve. In 2010 verscheen de derde game, The 3rd Birthday, op PSP.
Ben jij als lezer benieuwd naar hoe deze vroeger uitzagen en speelden? bekijk dan de video’s hieronder en vergelijk!
Parasite Eve
In Parasite Eve begint het verhaal van Aya Brea, een agent bij de New York Police Department. Het verhaal opent met een bezoek naar een opera voorstelling waar iedereen behalve Aya spontaan in brand vliegt. De opera zangeres lijkt ernstig ziek te zijn en wordt overgenomen door een andere entiteit genaamd Eve. Eve ontsnapt uit de opera en veroorzaakt een enorme hoeveel aan verwoesting in New York, het is aan Aya om haar te stoppen.

Parasite Eve 2
Deel twee is een direct vervolg op de gebeurtenissen van het eerste deel, de speler stapt weer in de schoenen van Aya Brea en neemt het op tegen een mysterieuze organisatie die experimenteert met dezelfde verschijnselen die Eve hebben gemaakt uit deel een.

The 3rd Birthday
Het derde deel is geen direct vervolg maar een spin off.